Черно море започна с победа участието си в плейофната фаза на Първа лига. "Моряците" надвиха с 2:1 Пирин (Благоевград) у дома. Успехът бе първи за варненци на свой терен от 11 мача насам и дебютен за Илиан Илиев след завръщането му начело на отбора.

Отличен мач изигра 16-годишният Мартин Минчев. Младокът откри резултата в 7-ата минута, а освен това бе сред най-опасните футболисти на домакините. В 10-ата минута Преслав Йорданов изравни. Победното попадение бе дело на Георги Илиев, който вкара в 45-ата минута. Срещата бе под номер 400 за халфа в елита. В добавеното време на срещата Румен Сандев бе изгонен за груб фаул срещу Мартин Костадинов.

Черно море събра 30 точки в група "А" на втората осмица в Първа лига и заема второ място. Пирин е с 26 пункта.

Черно море - Пирин (Благоевград) 2:1
на живо

Черно море - Пирин 2:1, Георги Илиев отново изведе "моряците" напред

"Моряците" ще търсят първа победа на "Тича" от 11 мача насам

Във 2-ата минута Радослав Василев овладя топката в наказателното поле и опита удар със задна ножица, но не затрудни Костов.

Пет минути по-късно "моряците" поведоха. Василев намери непокрития Мартин Минчев в наказателното поле и 16-годишният младок с прецизен удар вкара за 1:0.

Снимка 348367

Източник: LAP.bg

В 10-ата минута Пирин изравни. Хендерсън центрира в наказателното поле, където Румен Сандев свали топката за Преслав Йорданов и нападателят реализира първия си гол за "орлетата".

Малко след това Даниел Димов можеше отново да даде преднина на домакините, но стреля с глава над вратата.

В 31-ата минута удар на Хасани с глава бе спасен от Костов. Малко това Фенуш и отново Хасани обстрелваха стража на благоевградчани, но без успех.

Снимка 348368

Източник: LAP.bg

В 37-ата минута Пирин поиска дузпа, след като Кирилов падна в наказателното поле при съприкосновение с Хасани и Станчев. Съдията Валентин Железов обаче остана безмълвен.

В края на полувремето Черно море натисна. В 40-ата минута удар на Василев с глава мина над вратата. Пет минути по-късно Георги Илиев отново даде преднина на "моряците". Фенуш напредна с топката и пусна към халфа, който с удар от границата на наказателното поле направи безпомощен Костов за 2:1.

Милен Радуканов: Отчаян съм от съдийството

Милен Радуканов: Отчаян съм от съдийството

"Валентин Железов не ни остави да играем"

Впечатляващото представяне на Мартин Минчев продължи и през втората част. Крилото бе близо до втори гол в 53-ата минута, но не успя да насочи топката към вратата след центриране на Кононго.

Снимка 348365

Източник: LAP.bg

В ответната атака Благой Макенджиев спаси удар на Преслав Йорданов, дошъл след грешка на Хасани.

Минчев продължи да действа със самочувствие и в 60-ата минута отново обстрелва Костов, но ударът му бе слаб. Шест минути след това стражът на гостите спаси опасне изстрел на Фенуш.

Илиан Илиев: Надявам се победата да успокои играчите

Илиан Илиев: Надявам се победата да успокои играчите

"Усещаше се напрежение дори и след втория гол"

Милен Радуканов пусна в игра Фло Боджадж в търсене на поне точка, но до края на мача двата тима не съумяха да създадат опасни голови положения. В първата минута на даденото от съдията продължение Румен Сандев влезе грубо в краката на Мартин Костадинов и бе изгонен с директен червен картон.

Снимка 348364

Източник: LAP.bg