Отборът на Черно море загуби домакинството си на Локомотив (Пловдив) в двубоя между двата тима от последния кръг на редовния сезон в Първа лига.

"Смърфовете" се наложиха с минималното 1:0, като автор на победния гол в тяхна полза стана Абделхаким Буна.

Гостите създадоха едва няколко положения за реализиране на попадение, но се възползваха по възможно най-добрия начин от ситуацията на терена.

Домакините пропуснаха 3-4 чисти възможности за отбелязване на гол.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Черно море - Локомотив (Пловдив) 0:1, гол на Буна
на живо

Черно море - Локомотив (Пловдив) 0:1, гол на Буна

"Смърфовете" са сред тимовете с най-слаба атака

Първото полувреме стартира динамично, но в откриващите минути от двубоя не бяха регистрирани множество чисти положения за отбелязване на попадение.

Домакините изглеждаха по-настоятелни в действията си на терена, но контраатаките на съперника бяха винаги опасни и създаваха редица неприятности на отбраната на варненци.

Най-деен в предни позиции за гостите беше Анте Аралица, който сякаш имаше намерение да се включва във всяка една атака на тима си.

Снимка 345917

Източник: Официален сайт на Черно море

На отсрещния край от терена Ндонгала пропиля две изгодни положения за откриване на резултата, като в един от случаите дори не успя да уцели топката.

Резултатът беше открит след 29 минути игра, когато Абделхаким Буна даде преднина на пловдивския състав, разписвайки се от изгодна позиция.

При друга опасна контра на Локомотив, топката се отби в една от ръцете на ветерана Георги Илиев, но главният съдия прецени, че действията му не са били умишлени.

Снимка 345916

Източник: Официален сайт на Черно море

Резултатът се запази непроменен до края на полувремето и футболистите на Бруно Акрапович се оттеглиха в почивка с гол преднина.

Снимка 345921

Източник: Официален сайт на Черно море

След паузата преобладаваха грубите нарушения и тежките сблъсъци по цялата дължина на терена.

Това увеличи и броя на показаните официални предупреждения.

Именно след тежък сблъсък с футболист на съперника, Мариян Огнянов беше принудително заменен преди края на мача.

Снимка 345918

Източник: Официален сайт на Черно море

В самия край на сблъсъка Димо Бакалов си изкара два жълти картона за около минута и остави гостите с човек по-малко на игрището.

Домакините не успяха да се разпишат до края на мача и остават без победа в 10 поредни двубоя - най-дългата серия на отбора без успех от началото на сезона. Освен това, "моряците" нямат домакинска победа в 11 поредни мача.

До момента варненци са вкарали само 8 попадения на "Тича".

Георги Илиев: Добрите дни за Черно море предстоят

Георги Илиев: Добрите дни за Черно море предстоят

"С добрата игра пак ще напълним стадиона"

"Черно-белите" бяха без наказаните Симеон Райков, Веселин Марчев и Парвиз Умарбаев, но дори и без тях успяха да се справят със задачите си на терена днес.