Междинният кръг в Първа лига определено ще донесе много страст по българските футболни терени. Няма как да бъде и другояче, след като днес един срещу друг се изправят грандовете на пловдивския футбол Локомотив и Ботев. Градско съперничество, което в доста от случаите дори засенчва и дерби №1 на нашето първенство Левски - ЦСКА.

Сериозна дилема пред Николай Киров преди Дербито на Пловдив

Сериозна дилема пред Белия преди Дербито на Пловдив

Анте Аралица подсилва домакините

Двата тима са в различни изходни позиции. "Смърфовете" не можаха да победят слабака Верея и изостанаха от конкурентите си в битката за Топ 6. Ботев обаче показа много силен футбол срещу Берое в Битката за Тракия и спечели с гръмкото 4:1, като се доближи само на точка от заралии и вече смело гледа към челните позиции.

Домакините имат сериозен проблем с оформянето на своята отбранителна линия. Наказан е Мохамед Муса, което може да накара Бруно Акрапович да действа в схема с трима централни бранители. След изтърпяна санкция в тима се завръща Анте Аралица, който ще заеме обичайната си позиция в сърцето на атаката. На резервната скамейка остава критикуваният заради слаба форма Бирсент Карагарен.

Рекорд в Дербито на Пловдив още преди старта на битката

Рекорд в Дербито на Пловдив още преди старта на битката

Пропаднала е среща между двамата собственици Христо Крушарски и Георги Самуилов

С капитанската лента своя отбор ще ръководи Димитър Илиев, който реши дербито на Коматево преди няколко месеца с гола си за победата с 1:0.

Николай Киров няма проблеми с контузени или наказани футболисти. Твърде вероятно е специалистът да заложи на състава, с който разби Берое в тракийското дерби с 4:1. Допълнителен бонус за Белия е завръщането на Стивън Петков, който обаче едва ли ще започне сред титулярните 11. Емисари на чуждестранни тимове пък отново ще следят под лупа изявите на "жълто-черната" звезда Тодор Неделев.

Акрапович уверен: Напълно готови сме за дербито с Ботев

Акрапович уверен: Напълно готови сме за дербито с Ботев

"През зимата ще се подсилим с 2-3 нови попълнения"

Точно 600 полицаи ще отговарят за реда по време на Дербито на Пловдив. Полицията от Пловдив ще получи подкрепления и от съседни РПУ-та от Пазарджик, Асеновград и Раковски. Билети няма да се продават днес, заради това, че сблъсъкът попада в категорията "рискови". Феновете на символичните гости от Ботев ще плащат по 10 лева за пропуск.

Главен съдия на отговорната среща е пловдивчанинът Владимир Вълков, с помощници неговите съграждани Мартин Маргаритов и Йордан Петров. Делегат на БФС е Владимир Николчев, а работата на реферите зорко ще следи Петър Петров.

Министър Кралев и Иван Тотев специални гости при откриването на паметника на Аян Садъков

Министър Кралев и Иван Тотев специални гости при откриването на паметника на Аян Садъков

Официалната церемония е насрочена за 15:00 часа