Отборите на Дунав и Ботев (Пловдив) не успяха да излъчат победител в откриващия мач от съботната програма на 24-ия кръг в Първа лига, след като завършиха при равен резултат 1:1.

За домакините се разписа Божидар Васев, докато за гостите точен бе Тодор Неделев от дузпа.

Дунав - Ботев (Пловдив), 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Дунав - Ботев (Пловдив), 1:1 (Развой на срещата по минути)

Скучно реми в Русе

"Канарчетата" бяха доста по-активни през първото полувреме, но "драконите" се възползваха от една тяхна грешка и се оттеглиха на почивка с аванс от един гол. В четвъртата минута, Тодор Неделев центрира топката към наказателното поле след изпълнение на пряк свободен удар, но защитник на русенци се справи и изчисти кълбото. В 15-ата минута, Кардосо напредна по левия фланг и видя напредналия към наказателното поле Антон Карачанаков и веднага му подаде, но халфът не овладя добре топката и тя премина встрани от вратата след удара му от въздуха.

Снимка 410001

Източник: LAP.bg

В 34-ата, Свилен Щерев комбинира с Ахмед Ахмедов с пета, но той предпочете да му върне топката. Халфът видя включващия се в атаката Божидар Васев и продължи атаката към него, а той стреля към вратата, но във външната част на мрежата. Малко след това, след разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Доре, който шутира от границата на пеналта, но отново неточно. 

В 43-ата минута, домакините откриха резултата. След грешка на защитата на Ботев, топката попадна в Ахмед Ахмедов, който стреля от точката за дузпа, но неточно и кълбото се озова право в краката на Божидар Васев, който бе пред голлинията и се разписа с лекота за 1:0.

В 48-ата минута, Свилен Щерев засече центриране на Ахмед Ахмедов в наказателното поле и стреля от движение, но топката профуча над напречната греда. Малко след това, главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа в полза на пловдивчани, след като Емин Ахмед извърши грубо нарушение в пеналта срещу Васил Шопов. Той вдигна високо крака си и въпреки че нямаше никакъв шанс да играе с топката, фаулира съперниковия играч.

С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Тодор Неделев, който не остави никакви шансове на Благой Макенджиев и изравни резултата от бялата точка - 1:1.

В 66-ата минута, Доре бе изпуснат от отбраната на русенци и успя да стреля от много опасна близост от движение, но Благой Макенджиев внимаваше и изби топката в корнер. Осем минути по-късно, гол именно на Доре бе отменен заради засада. Решението на страничния съдия бе правилно, тъй като играчът бе зад защитата на "драконите" при получаването на топката. 

В 86-ата минута, Свилен Щерев бе оставен непокрит за пореден път и отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но топката не нацели очертанията на вратата и това бе последната интересна ситуация в тази среща.

Снимка 409999

Източник: LAP.bg

След това равенство, Ботев (Пловдив) събра актив от 43 точки на четвъртото място, докато Дунав е 13-ти с 19.