Славия победи Ботев (Враца) с 1:0 и се класира за финалния плейоф, който праща на бараж за Лига Европа. В редовното време двата тима отново не успяха да си отбележат гол, а единственото попадение падна в 99-ата минута от дузпа, реализирана от Цветелин Чунчуков. 

Така "белите" ще се изправят срещу Етър, а победителят ще срещне третия в крайното класиране в директен мач за евроквота.

Славия - Ботев (Враца) 1:0
на живо

Славия - Ботев (Вр) 1:0, Чунчуков бележи от дузпа

Първата среща завърши без голове

Срещата започна равностойно, с доста грешки от страна и на двата отбора в центъра на терена. В 16-ата минута пред Георги Йомов се откри отличен шанс да открие резултата. Офанзивният футболист бе изведен зад отбраната на гостите и нанесе удар, който Красимир Костов изби. Кълбото се върна към крилото, който отново стреля, но този път Илия Миланов изчисти от голлинията. 

Четири минути по-късно Даниел Генов се измъкна от Томбак в наказателното поле на Славия, но не успя да засече добре центрирането на Емил Стоев.

Снимка 422777

Източник: LAP.bg

Играта продължи да бъде равностойна. В 35-ата минута Стоев не успя да се възползва от грешка на Преслав Петров. Костов прати топката в полето на "белите", там защитникът сбърка, но Георги Петков спаси удара на крилото на врачани. 

Две минути по-късно Краси Костов също блесна с добра намеса. Първо вратарят пресече извеждащ пас за Цветелин Чунчуков. Топката стигна до Йомов, който опита да намери опразнената врата, но стражът на гостите спаси. 

В края на полувремето добра атака на домакините завърши с удар над вратата на Владислав Узунов. 

Ботев започна по-активно втората част. В 57-ата минута гостите организираха опасна контраатака след грешка на Петров. Симеон Мечев овладя топката и комбинира с Милан Вушорович. Черногорецът върна към своя съотборник, който стреля слабо и не затрудни Петков. 

Снимка 422775

Източник: LAP.bg

Минута по-късно Генов опита да изненада вратаря на столичани от малък ъгъл, но кълбото мина опасно покрай вратата. 

В 65-ата минута скамейката на Славия имаше сериозни претенции за дузпа за изблъскване на Георги Йомов от Венци Керчев. Съдията Драгомир Драганов обаче даде сингал играта да продължи. 

Десет минути по-късно Йомов пропусна нова добра възможност за гол. Тасевски центрира отляво, Чунчуков се размина с топката, която стигна до крилото, но той със силен шут не намери опразнената врата. 

Снимка 422774

Източник: LAP.bg

До края на редовното време пред двата отбора се откри по една добра възможност. Първо Мартин Кавдански стреля с глава покрай вратата след центриране от корнер. След това с решителна намеса Георги Вълчев попречи на Чунчуков да нанесе голов удар. 

В 99-ата минута Славия поведе. Валери Домовчийски събори Давид Муньос в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, въпреки че можеше да отсъди и нарушение в атака на испанеца. Зад топката застана Цветелин Чунчуков, който с безпощаден удар в левия ъгъл вкара за 1:0. 

Снимка 422773

Източник: LAP.bg

Сашо Ангелов реагира веднага и пусна в игра Мирослав Будинов. В 109-ата минута нападателят центрира в наказателното поле, където Кавдански стреля с глава, но Петков се справи. След това вратарят влезе в разправия с Валери Домовчийски, като така и не стана ясна причината за реакцията на ветерана.

До края на мача врачани натиснаха, но трудно стигнаха до положения пред вратата на Георги Петков. Стражът, в типичен стил, умело бавеше времето, когато имаше такава възможност и "белите" се добраха до мач с Етър.

Снимка 422776

Източник: LAP.bg