Етър и Локомотив (Пловдив) откриват днес, от 18:45 часа, новия сезон в Първа лига.

Двубоят ще се състои на стадиона в Ловеч. Причината - съоръжението във Велико Търново не разполага с електрическо осветление.

В Локомотив (Пловдив) цари пълен хаос. Наставникът на "смърфовете" Воин Войнов не може да разчита на голяма част от новите си играчи. Той има да решава сериозни проблеми почти до последния момент, преди тимът да излезе на терена. С картотека бе уреден единствено централният защитник Пламен Николов. Останалите привлечени през лятото за момента не са записани в БФС.

Войнов определи групата на Локо за първия мач от новия сезон

Войнов определи групата на Локо за първия мач от новия сезон

"Смърфовете" заминаха за Ловеч, където ще "гостуват" на Етър

Съществува вероятност до двубоя край река Осъм да пристигне жълтата карта на вратаря Мори Диау. Затова освен сенегалеца с френски паспорт, който ще чака до последно, в групата за визитата на болярите попадна и 17-годишният Стефан Дафовски.

Бекът Марк Готие Бадиме не си е извадил разрешително за първи професионален договор и ще се върне до Франция, за да уреди служебните си бележки. Георги Пашов пък е поискал отсрочка за картотеката, тъй като искал за последно да пробва да си намери тим в чужбина. За капак Войнов няма да може да разчита и на наказания Парвиз Умарбаев.

Съдийските назначения за първия кръг в Първа лига

Депутат ще свири столичното дерби между Славия - ЦСКА

Тежък наряд за Стефан Апостолов

Локо Пловдив за последно спечели мач от първия кръг в елита преди повече от десетилетие, напомня "Тема: Спорт". На 4 август 2006-а "черно-белите" победиха с 1:0 у дома новака Рилски спортист с гол на Илами Халими в 36-ата минута. Оттогава "смърфовете" записаха 7 равенства и 3 поражения на старта.