Етър победи Локомотив (Пд) с 2:0 и взе решително предимство в плейофа за Лига Европа. "Болярите" повече търсеха победата и имаха късмет с полученото "тройно" наказание за домакините: дузпа, червен картон и гол.

Локомотив (Пд) - Етър 0:2, домакините останаха с 10 човека
на живо

Локомотив (Пд) - Етър 0:2, домакините останаха с 10 човека

Какво ще противопоставят "железничарите" в един от последните мачове на Балъков начело на Етър?

Домакините започнаха по-амбициозно в първите пет минути, прилагайки висока преса. Постепенно играта беше изравнена, а при първата по-опасна атака Даниел Младенов уцели горната греда на вратата, пазена от Луков.

Първият гол падна в 24-та минута, когато Крум Стоянов напредна отново отдясно и подаде успоредно на вратата. Топката беше засечена от Даниел Младенов и прехвърляйки защитник влезе в мрежата.

Попадението даде увереност на гостите, които търсеха по-активно втория гол, докато пловдивчани повече мислеха за финала за Купата на България.

Решителният момент на мача беше в 36-ата минута. Даниел Младенов беше изведен съвсем сам срещу Луков, който го повали. Стефан Апостолов посочи бялата точка и показа червен картон на стража. Георги Сърмов беше безкомпромисен с новия вратар Илко Пирков, който хвана ъгъла на битата по земя топка. Останаха сериозни съмнения за засада на Младенов, но повторението не беше добро.

След почивката гостите владееха топката и гледаха срещата да приключи възможно най-бързо. Домакините се бранеха дружно и изчакваха своите шансове.

В последните минути Ожболт, който играе много силно в последните срещи, подсили атаката на "смърфовете". Той успя да стигне до чисти ситуации, спасени с вещина от Христо Иванов.

С този резултат Етър е големият фаворит в баража. "Болярите" играят най-стойностен футбол и вероятно ще спорят в последния мач за сезона с Левски за място в Лига Европа. Преди това те трябва разбира се да се справят с по-добрия от дуела Ботев (Вр) - Славия.

Снимка 422069

Източник: LAP.bg