Етър ще търси реванш от Локомотив (Пд) за отпадането си на четвъртфинала за Купата на България. Тогава "болярите" бяха домакини, водеха играта, но допуснаха късно изравняване. В дузпите имаха шансове да приключат нещата, но накрая отстъпиха. Следващият съперник на "железничарите" беше Септември и футболистите на Етър дълбоко съжаляват, че няма да играят на финала на 15 май срещу Ботев (Пд).

Енигма са намеренията на пловдивския щаб относно днешната среща. Локомотив не спечели нито един мач от финалната осмица, концентрирайки се само върху срещите за Купата. Акрапович не може да разчита на наказания Момчил Цветанов. За сметка на това се завръщат ключови фигури в лицето на Игор Банович и Анте Аралица.

Красимир Балъков се намира в много динамична ситуация. Той се очаква да поведе националите в пътя им за Евро 2020. В един от последните си двубои начело на Етър Бала призова феновете за подкрепа.

Победителят от двата мача ще играе или със Славия или с Боте (Враца). Баражът за Лига Европа се очаква за трета поредна година да си играе на столичния стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" веднага след края на първенството.