Отборите на Етър и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби на кръга от Първа лига. Очакванията са големи, а трите точки са заветна цел и за двете селекции. Емоция ще дават и пълните трибуни на стадион "Ивайло", които са зажаднели за голям успех на своите любимци.

Поводи за това, поне на пръв поглед, има. Трябва да се отчете, че "болярите" играят успешно у дома срещу днешния си съперник. В исторически план те са посрещали "червените" 25 пъти, като имат 6 победи, а равенствата са 10.

Стамен Белчев: Етър е от отборите с най-опитни футболисти

Белчев: Етър е от отборите с най-опитни футболисти

Утре ЦСКА гостува във Велико Търново

Наставникът на Етър - Станислав Генчев вярва, че неговите футболисти могат да поднесат голямата изненада. Поради този факт той ще се довери на най-опитните имена в своя тим, начело с Иван Стоянов, Веселин Минев, Георги Сърмов и др. Много ще се очаква и от сенегалската голова машина Самб Бадара, който часове преди срещата се закани,че ще прониже и вратаря на ЦСКА.

Големият проблем за домакините е свързан с контузията на Венци Василев, който ще гледа дербито от трибуните. Пламен Гълъбов и Никола Колев пък нямат право да играят в днешната среща, тъй като са собственост именно на гранда от София.

Аспарух Никодимов пред ТОПСПОРТ: Циркът на "Армията" затвори, време е за титла на ЦСКА!

Паро пред ТОПСПОРТ: Циркът на "Армията" затвори, време е за титла!

"Някои хора достатъчно си поиграха със светинята ЦСКА"

Формата на ЦСКА определено е респектираща. Селекцията на Стамен Белчев е в серия от осем поредни победи, бидейки и еднолично на върха в Първа лига. В предни позиции отново ще се разчита на фантастичния Фернандо Каранга, който освен с куп попадения от началото на кампанията, вече може да се похвали и с български паспорт. От по-задни позиции пасове ще раздава намиращият се в суперформа Тиаго, а двойка централни защитници ще бъда националите Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров.

Преди началото на кампанията, двата тима изиграха контролна среща на базата в Панчарево, завършила с успех 2:0 за ЦСКА. Тогава головете отбелязаха Рубен Пинто и Кирил Десподов. Гредата пък удари вече бившият играч на "червените" - Давид Симао.

Бадара от Етър: Ще вкарам много голове в Първа лига, ще вкарам и на ЦСКА!

Бадара от Етър: Ще вкарам много голове в Първа лига, ще вкарам и на ЦСКА!

"Вярвам, че ще победим", заяви нападателят

Главен съдия на срещата е Валентин Железов от Бургас, който напоследък "впечатли" с множество грешни отсъждания във важни мачове. Негови помощници ще бъдат Диян Вълков и Станимир Илков. Допълнителни асистент рефери са Георги Иванов и Димитър Буров, докато делегат на БФС е Емил Табаков. Илонка Джалева пък зорко ще следи работата на арбитрите.

Станислав Генчев: Можем да победим ЦСКА, пожелавам на рефера да не го забелязваме

Генчев: Можем да победим ЦСКА, пожелавам на рефера да не го забележим

"Очаквам доста публика, надявам се стадионът да е пълен"