В едно от дербитата на 9-ия кръг на футболния шампионат Левски посреща Черно море на стадион "Георги Аспарухов", в опит "сините" да останат максимално близо до лидера Лудогорец.

По време на паузата за националните отбори тимът на Петър Хубчев проведе лагер в Добринище. Столичани спечелиха и контролата с ФК Емиратс с 4:0.

Треньорът остана доволен най-вече от възможността да игрова практика за завръщащия се след контузия Холмар Ейлофсон.

"Меридиан мач": Илиан Илиев пуска двама дебютанти на "Герена"

"Меридиан мач": Илиан Илиев пуска двама дебютанти на "Герена"

Вижте подробности

След това наставникът изгледа представянето на двамата младежки национали Илия Юруков и Станислав Иванов в двубоя срещу Русия. И докато Юруков все още търси най-добрата си форма, както и титулярното място в халфовата линия на Левски, то можем да кажем смело, че 20-годишният Иванов вече е неделима част от титулярното нападение на "сините". Цифрите потвърждават това - 3 гола и 2 асистенции от началото на сезона на сметката на Станислав Иванов в efbet Лига.

Съотборникът му в националния отбор Мартин Минчев вероятно ще бъде една от заплахите за Левски в предстоящия двубой с Черно море. Въпреки ударното начало на сезона и за Минчев, и за варненци, сега нещата на "Тича" изглеждат доста по-сиво. Шест поредни двубоя без победа и само четири отбелязани попадения. Това се отрази и на класирането на моряците, които са на 7-ата позиция с 11 точки.

Хубчев определи групата на Левски за домакинството на Черно море

Хубчев определи групата на Левски за домакинството на Черно море

Вижте кои са избраниците на бившия национален селекционер

Спадът в резултатите на Черно море съвпада и с колебливата форма на Мартин Минчев, а вината беше поета изцяло от треньора на моряците.

За важния мач в София наставникът обаче ще може да разчита на един от най-важните си футболисти в нападение - възстановеният Родриго Енрике. Завръщането на бразилеца, както и набиращият скорост Илиан Илиев-младши до голяма степен ще намали напрежението у Минчев, което може да означава и проблем за отбраната на Левски.

А Илиан Илиев има ясна идея за елемента, който тимът трябва да подобри, за да имат "моряците" успех в София.

Снимка 440714

Източник: LAP.bg

За гостуването треньорът няма да разчита на все още невъзстановения Исмаил Иса, а в неделя вечер Черно море ще се изправи срещу историята. Повече от 61 години отборът няма шампионатна победа като гост на "сините" в продължение на 53 поредни двубоя (43 победи за Левски и 10 равенства). Последният от трите им успеха в София бе с 1:0, постигнат на 26 април 1958 г.

Иван Вутов: Не е невъзможно Черно море да изненада Левски, но ще бъде много трудно

Иван Вутов: Не е невъзможно Черно море да изненада Левски, но ще бъде много трудно

"Хубчев и Илиев афишират, че няма да играят затворен футбол"