Късният мач от съботната програма на efbet Лига предлага на вниманието ни един от най-емблематичните сблъсъци в историята на българския футбол. Един срещу друг се изправят големите пловдивски съперници - Локомотив и Ботев. Двубоят на "Лаута" се очаква с огромен интерес, като ще бъде от изключително значение и за двата тима. Трите точки са им необходими, като по този начин ще тушират моментното напрежение, което има в техните редици.

Христо Крушарски: Няма значение дали ще гледам пловдивското дерби

Христо Крушарски: Няма значение дали ще гледам пловдивското дерби

"Изобщо не ми е до спорт"

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 9 август, когато Ботев спечели домакинството си с 2:0. Попаденията бяха дело на Тодор Неделев и Атанас Илиев. Оттогава досега обаче доста неща се промениха в двата гранда, при това към негативен план. Финансовата криза застигна "канарите",а Ферарио Спасов напусна заради слаби резултати. Архитектът на големите успехи на Локомотив (Пд) - Бруно Акрапович, предпочете офертата на ЦСКА и си тръгна от "Лаута", оставяйки "смърфовете" в доста деликатна ситуация.

Кой е фаворитът в срещата може да видите тук!

В момента "черно-белите" са водени от Александър Тунчев, а съперникът им от Петър Пенчев. С малки изключения обаче играчите ще са почти същите.Тунчев няма проблеми с контузени и наказани футболисти. От тима единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и ще е единственият отсъстващ от състава.

Александър Тунчев: Локомотив (Пловдив) ще играе за привържениците си

Александър Тунчев: Локомотив (Пловдив) ще играе за привържениците си

"Всеки знае значението на дербито"

анкета

ТОПСПОРТ пита: Как ще завърши голямата футболна битка за Пловдив?

Виж резултати

Победа за Локомотив. 48.4%

Победа за Ботев. 15.2%

Дербито ще завърши при равен резултат. 21.3%

Не се вълнувам от този двубой. 15.2%

В отбора на Ботев се очаква защитникът Мите Цикарски да замени контузения Виктор Генев в центъра на защитата. На левия бек ще е Маркиньос Педроса, а на десния - Филип Филипов. Бразилецът Джонатан Перейра ще е в средата на терена. В предни позиции ще се разчита много на капитана Тодор Неделев и централния нападател Атанас Илиев, които изкараха коронавирус.

Маркиньос Педроса: Победа срещу Локомотив (Пловдив) ще ни даде още по-голяма увереност

Маркиньос Педроса: Победа срещу Локомотив (Пловдив) ще ни даде още по-голяма увереност

"Нуждаем се от три точки, за да атакуваме горната част на таблицата"

Във вечната статистика Ботев има лека преднина 40 победи срещу 39 за Локо. Главен съдия на дербито е пловдивчанинът Георги Кабаков, с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Делегат на БФС е Марин Раковски, а работата на реферите зорко ще следи Костадин Гергинов.

Тодор Неделев гони постижение на Костадин Костадинов и Костадин Видолов

Неделев гони постижение на Костадинов и Коце Видолов

Видолов има и 3 гола за Локомотив в сблъсъка