Локомотив (Пловдив) победи Дунав (Русе) в последния двубой от шестия кръг на efbet лига. Мачът на "Лаута" завърши с успех на домакините с 3:1.

Пловдивчани губеха в резултата с 0:1, но стигнаха до пълен обрат още през първото полувреме.

Точен за гостите беше Стефан Христов, докато за "черно-белите" се разписаха Карагарен и Димитър Илиев, вкарал на два пъти топката в мрежата.

Пловдивчани отпаднаха от Лига Европа след две загуби от Страсбург и сега ще се съсредоточат в шампионата, където имат една загуба, едно равенство и вече четири победи и актив от 13 точки. Лудогорец е на първа позиция с 14 пункта, а Левски е трети също с 13 точки.

Дунав е на 9-а позиция с шест пункта, които са от двете победи над Витоша (Бистрица) и Царско село.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Локомотив (Пловдив) - Дунав (Русе) 3:1, втори гол на Илиев!
на живо

Локомотив (Пловдив) - Дунав (Русе) 3:1, втори гол на Илиев!

Старт на сблъсъка на "Лаута"

Първото полувреме предложи на феновете на двата тима цели три попадения, както и още много ситуации за реализиране на нови голове.

Резултатът беше открит след само 9 минути игра, като повече от изненадващо първи до реализиране на попадение стигнаха гостите.

Това се случи след грешка на Бирсент Карагарен в средата на терена, Лазаров стигна до топката и я подаде по отличен начин към Христов, който я прати в мрежата на стъписания Луков. Стражът на домакините положи максимални усилия, но нямаше какво да направи във въпросната ситуация.

В 25-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след фаул на Ковачев в наказателното поле срещу Карагарен.

Зад топката застана капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев, който не остави шансове на Макенджиев с гол за 1:1.

Две попадения за "смърфовете" не бяха зачетени, като първо бе отсъден фаул в нападение на Томашевич, а след това и засада на Ожболт. Първата ситуация беше ясна, като сигналът на арбитъра дойде още преди изстрела на Илиев, но при второто положение повторенията не бяха съвсем категорични.

В края на първата част играта се накъса от множество нарушения, вследствие на което бяха показани и няколко жълти картона.

В продължението на полувремето пък центриране в полето на Макенджиев намери Карагарен, който с плонж прати кълбото в мрежата за пълния обрат - 2:1. Бившият футболист на Дунав не се зарадва, в опит да прояви уважение към доскорошния си клуб.

Така на почивката домакините постигнаха своето и се оказаха в ролята на водещия състав на терена.

След паузата нищо на терена не се промени драстично, като отборът на домакините остана далеч по-активният.

В 56-ата минута натискът на Локомотив даде очакван ефект. Капитанът Илиев получи топката на границата на наказателното поле, с добро движение на тялото си залъга бранителите на съперника и с прецизен изстрел покачи на 3:1.

Макенджиев остана крайно недоволен от факта, че нито един от съотборниците му не разгада хода на Илиев и не успя да му противодейства.

При малко повече късмет за домакините, успехът им можеше да бъде и още по-изразителен, но Езе и Карагарен се отчетоха с няколко пропуска.

Аралица бе заменен от Георги Илиев, като представянето на атакуващия състезател на Локо за пореден път не бе на познатото от миналия сезон ниво.

Людмил Киров също опита да промени подхода на тима си с няколко кадрови корекции, но до нов гол в полза на Дунав така и не се стигна.

По този начин, с четвъртата си победа през сезона до момента, Локомотив (Пловдив) доказа, че съсредоточава напълно вниманието и усилията си върху случващото се във футболния елит на страната и ще опита да постигне максимално добро класиране в края на настоящата кампания.

Снимка 438175

Източник: LAP.bg