Страхотното представяне на Локомотив (Пловдив) в първенството продължава. "Смърфовете" разбиха с 5:0 като гости Етър в мач от 12-ия кръг. По две попадения за успеха вкараха Димитър Илиев (38, 45+1-дузпа) и Стивън Езе (71,88). Един гол добави и Ален Ожболт (4). 

Така "черно-белите" се изравниха с Левски на второто място с по 26 точки. "Сините" утре гостуват на лидера Лудогорец, който е с 27 пункта. "Болярите" остават 10-и с 11 точки. 

Етър - Локомотив (Пловдив) 0:5
на живо

Етър - Локо (Пд) 0:5, втори гол на Езе

Срещата започва в 17:30 часа

Двубоят започна отлично за гостите. "Смърфовете" поведоха в резултата още в 4-ата минута. Димитър Илиев намери Ален Ожболт, който стреля към вратата. Христо Иванов плонжира, но не успя да се справи с удара - 0:1. 

В 11-ата минута Димитър Илиев се освободи от Иван Иванов и нанесе удар, който вратарят на Етър спаси. 

В следващите минути двата отбора не създадоха голови положения пред противниковата врата, а битката бе главно в средата на терена. В 35-ата минута Светослав Ковачев стреля към вратата на Мартин Луков, но вратарят улови без никакви проблеми.

Три минути след това Локомотив удвои преднината си. Умарбаев проби отляво и подаде към Ален Ожболт. Нападателят чукна към Димитър Илиев, който с прецизен удар вкара за 0:2. 

В добавеното време на първата част пловдивчани получиха правото да изпълнят и дузпа. Димитър Илиев нахлу остро в наказателното поле и бе съборен в гръб от Здравко Илиев. Главният рефер посочи бялата точка, а зад топката застана потърпевшият. Илиев стреля технично и не остави шансове на Христо Иванов за 0:3. 

В 49-ата минута Диниш Алмейда игра с глава в наказателното поле, а топката стигна до голмайстора Ален Ожболт. Нападателят обаче не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 59-ата минута Христофор Хубчев не затрудни Луков с удар от далечно разстояние. Три минути след това стражът на гостите се намеси отлично след удар на Ерол Дост.

В 71-ата минута Локомотив заби четвърти гол във вратата на "болярите". Стивън Езе се извиси след центриране от корнер и вкара за 0:4.  

Малко след това Етър можеше да върне един гол, но Луков спаси опасен удар на Ивайло Димитров.Минута по-късно Ожболт можеше да вкара пети гол, но се отчете със сериозен пропуск. Словенецът бе изведен зад защитата от Димитър Илиев с чудесен пас, но стреля покрай вратата. 

В 77-ата минута Луков увисна след центриране от корнер, но Александър Дюлгеров не успя да насочи топката във вратата.

В 88-ата минута гостите стигнаха и до пети гол. Малембана стреля силно от пряк свободен удар. Иванов не успя да избие топката, а там притичалият Езе вкара за крайното 0:5.