Локомотив (Пловдив) тотално надигра  Берое при домакинската си победа с 3:0. Георги Илиев и Бирсент Карагерен през първото полувреме и Ален Ожболт след почивката отбелязаха попаденията. "Смърфовете" изцяло контролираха срещата след първия гол, отбелязан в 28-ат минута.

Локомотив (Пловдив) - Берое, на живо
на живо

Локомотив (Пловдив) - Берое 3:0, Георги Илиев, Карагерен и Ожболт бележат

Поредна битка за Тракия между кандидати за Топ 6

Двата отбора започнаха предпазливо. Но още в 6-ата  минута Георги Илиев напомни за класата си и уцели дясната греда на Перниш от пряк свободен удар, изработен от него.

Постепенно гостите започнаха да владеят топката повече, но без да създават опасности. Имаше само една тупнала топка на горната греда след удар с глава на Иван Бандаловски.

Снимка 444036

Източник: LAP.bg

Домакините пресираха много високо, като ветеранът Георги Илиев беше най-активен. Той натисна Перниш, който изрита топката напред. Ибрахима Конте върна топката по дясното крило на гостите. Оттам тя беше подадена успоредно на вратата, Ален Ожболт не можа да я засече, но Георги Илиев я вкара на празна  врата в 28-ата минута за 1:0.

Попадението  даде възможност за контри от страна на домакините. В 39-ата минута Георги Илиев получи на гърди дълга топка, завъртя се и подаде вдясно на връхлитащия Бирсент Карагерен, който удвои с диагонален удар по земя.

Снимка 444037

Източник: LAP.bg

Берое тръгна напред след почивката и в първите минути натика домакините в наказателното им поле. Играчите на Бруно Акрапович се бранеха организирано и не пропускаха да тръгват напред при всяка възможност.

"Смърфовете" пресираха през целия терен до края на срещата. Старозагорци постепенно загубиха вяра и така и не можаха да стигнат до чисто положение.

Влизането на Мартин Камбуров не промени нищо и голмайсторът се отчете с един шут от фаул от около 25 метра, отразен от стената в корнер.

В 83-ата минута Ален Ожболт беше изведен зад защитата малко след центъра. Той запази скоростта си и копна топката над излизащия Душан Перниш за 3:0.

Снимка 444039

Източник: LAP.bg

В този момент мачът свърши. Имаше още няколко атаки на гостите, колкото за протокола. В последната ситуация от двубоя Ожболт вкара топката във вратата, но се оказа в засада. 4:0 нямаше да бъде незаслужен резултат.

Бруно Акрапович изцяло надигра Александър Томаш. Наставникът на "смърфовете" се оказа отлично находка за родния футбол.

С този успех Локомотив (Пловдив) излезе отново на трето място с 20 точки, изпреварвайки ЦСКА.

Снимка 444035

Източник: LAP.bg