Отборът на Черно море пропиля отлична възможност да утвърди позициите си в Топ 3. Селекцията на Георги Иванов стигна едва до нулево реми при домакинството си на Пирин (Благоевград).

От резултата по-недоволни трябва да са "моряците", които пропиляха няколко добри положения пред Красимир Костов. Гол на Стефан Станчев пък странно защо бе отменен от съдийската бригада на Станислав Тодоров.

Първото полувреме бе едно от най-скучните в история на българския футбол. Мразовитият вятър в Каварна беше сковал до краен предел изявите на 22-ата на терена. Най-много нерви от това изхабиха двамата старши-треньори Георги Иванов и Стефан Генов.

В 9-ата минута хубав пробив на техничния Уго Секо завърши с неговото събаряне на границата на наказателното поле от Башлиев. С изпълнението на прекия свободен удар се нагърби капитанът Жоро Илиев. Изстрелът му срещна стената,а при повторният му опит коженото кълбо попадна в прегръдката на Костов.

Черно море - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

Черно море - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

Гонзо и Чечо не се победиха

Пирин демонстрира някакви признаци на живот 25 минути след началото на двубоя. Тони Тасев получи топката на границата на наказателното поле. Последва поредица от финтове на крилото, които завършиха с изстрел към вратата на изненадания Коварж. За негова радост коженото кълбо не намери очертанията варненската врата.

Малко по-късно Тони Тасев си навлече гнева на всичко свои съотборници. В 34-ата минута Тодор Паланков сътвори груба грешка в собственото си поле, което изведе крилото на Пирин очи в очи срещу бранителя Дани Георгиев. През това време от лявата страна на атакуващия играч се откри и Дани Младенов, но вместо да подаде, Тони предпочете финта и сгреши. Провалената контра бе приета много зле от "орлетата" и техния старши-треньор - Стефан Генов.

Второто полувреме можеше да започне по фантастичен начин за домакините. След щастлив рикошет топката стигна до Иван Коконов, който я върна на дузпата за непокрития Александър Цветков. Палачът на Левски обаче направи по трудното и от 11 метра стреля право в обсега на Краси Костов, превръщайки стража на Пирин в герой заради майсторското му спасяване.

Уникален малшанс съпътстваше варненци и в 54-ата минута. Капитанът Илиев центрира остро от ъглов удар. За зла участ центрирането му не бе засечено от четирима последователно опитали се да сторят това играчи в "зелено-бяло". В изблик от отчаяние, Михаил Венков разпери ръце към небето. На Георги Иванов се наложи да се справя с неочакван проблем в 63-ата минута. Един от основните му футболисти - Пламен Николов се контузи и на негово място се наложи да влиза Тодор Траянов.

Големият скандал в този двубой настъпи в 65-ата минута, когато съдийската бригада на Станислав Тодоров отмени чист гол на бранителя Стефан Станчев. Отбраната на Пирин закъсня със своето издърпване към вътрешността на терена и хибридът между удар и пас на Йосков намери юношата на Левски, който от няколко метра разстреля Костов. Случилото се вбеси Станчев, който моментално поиска обяснение от страничния съдия.

Made in Bulgaria: Бездомно куче прекрати мач от Първа лига (ВИДЕО)

Made in Bulgaria: Бездомно куче прекрати мач от Първа лига (ВИДЕО)

Вратар се прави на "говорещия с кучета"

До края публиката в Каварна стана свидетел на един интересен момент. Той обаче изобщо не бе обвързан с футболната игра. На терена се появи бездомно куче, което за няколко минути прекрати срещата от елитния ни шампионат.

В следващия кръг Пирин гостува на друг от закъсалите отбори в елита - Локо (Горна Оряховица), докато Черно море ще гостува на последния Монтана.