Локомотив (Пд) посреща Дунав в мач, след който може да си осигури място в групата на майсторите и през следващия сезон. Разликата на между двата отбора е 10 точки и ситуацията в група "Б" на втората осмица е такава, че още след първите двубои може да се получи развръзка. Това ще даде на наставниците на да настроят играта в следващите няколко срещи.

Малин Орачев планира веднага да хвърли в игра новокартотекирания Исмаил Иса. Русенци имат огромно проблеми в атака. Иса не можа да проведе пълноценна подготовка, защото в последните месеци очакваше предложение от чужбина. Не са на линия за Дунав Божидар Васев и Бранимир Костадинов.

Бруно Акрапович, който като Орачев има само две победи откакто е начело на отбора си, ще може да разчита на Умарбаев и Марчев. Босненецът мисли дали да даде още един шанс на нигерийския национал Стивън Езе.

През миналата година двата отбора изиграха в края два мача, в които си отбелязаха общо 12 гола. В тези срещи победата беше за гостите и с тях русенци си спечелиха място в турнира Лига Европа. През този сезон пловдивчани спечелиха у дома с 2-1, а през декември в Русе мачът завърши 2-2.