В последно време темата с въвеждането на ВАР в Първа лига стана актуална. Това нямаше да е така, ако не бяха многото грешки на реферите през първата половина на сезона. Родните съдии се надпреварваха да бъркат, а дали е умишлено или не, всеки може да прецени сам за себе си. 

ТОПСПОРТ Ви предлага най-големите съдийски грешки по кръгове: 

1-и кръг

Лудогорец - Етър 1:0 

В 88-ата минута на мача реферът Никола Попов не отсъди явна дузпа за Етър. Иван Стоянов изпълни пряк свободен удар, а Якуб Шверчок, който бе на стената в наказателното поле, скочи и с ръка спря топката. Сигнал от съдията не последва.

4-и кръг 

Дунав - Левски 1:2 

Станислав Ставров отсъжда несъществуваща дузпа за домакините в началото на второто полувреме, с която "драконите" повеждат в резултата. Нарушението на Аймен Белаид срещу Светослав Ковачев обаче е извън наказателното поле. 

Снимка 372916

Източник: levski.bg

7-и кръг 

Ботев (Пд) - ЦСКА 0:0 

Реферът Волен Чинков не даде две дузпи в полза на "канарчетата". Първо в 43-ата минута Борис Секулич подкоси Густаво Афонсо в наказателното поле, но сигнал от съдията не последва. Малко по-късно нарушение имаше и срещу Стивън Петков. 

8-и кръг 

Локомотив (Пд) - Левски 1:0

В края на мача Станислав Тодоров отменя изравнителен гол на Станислав Костов след асистенция на Габриел Обертан. Реферът маркира нарушение на французина срещу Стивън Езе в атака. Такова по-скоро няма.

Снимка 378622

Източник: LAP.bg

10-и кръг

ЦСКА - Левски 0:1 

През второто полувреме Ивайло Стоянов не отсъди по една дузпа и за двата отбора. Първо Иван Горанов игра с ръка  след удар на Тиаго. Малко след това Кристиян Малинов фаулира Жерсон Кабрал в наказателното поле. 

Снимка 381017

Източник: levski.bg

11-и кръг 

Септември - ЦСКА 0:3

Главният арбирът Георги Давидов не посмя да отсъди явна дузпа за Септември при 0:0. Стивън Перейра изблъска Ишмаел Байду в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка. 

12-и кръг 

Лудогорец - Левски 2:1 

Георги Кабаков не посмя да изгони Милош Цветкович за грубо влизане в началото на мача. В края на двубоя главният съдия даде кратко продължение на редовното време, при положение, че в последните минути играчите на домакините доста полежаха по терена. 

Стефанов: ВАР? 14 милиона, защото Гошо Петров е отсъдил грешно фаул...

Стефанов: ВАР? 14 милиона, защото Гошо Петров е отсъдил грешно фаул...

"В Славия сме добре, не се радвайте"

Дунав - Локомотив (Пловдив) 1:0 

Единственият гол в срещата падна от несъществуваща дузпа. Валентин Железов отсъди наказателен удар за игра с ръка на Милош Петрович, каквато всъщност нямаше. 

Ботев (Пд) - Черно море 2:1

Вторият гол на "канарчетата" пада след явна засада. Топката се отклонява от тялото на Кристиян Димитров и попада в Стивън Петков, който бележи. Голмайсторът обаче се намира пред защитата на Черно море.

15-и кръг 

Лудогорец - Берое 1:0 

Радослав Гидженов не отсъжда дузпа в полза на Берое за нарушение на Козмин Моци срещу Мартин Райнов. Румънецът задържа капитана на старозагорци в наказателното поле, като едва не скъса фланелката му. 

Снимка 388833

Източник: LAP.bg

16-и кръг 

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 0:1

Волен Чинков не даде две дузпи в полза на Локо. През първото полувреме Моци изблъска с две ръце Димитър Илиев в наказателното поле. През втората част Сисиньо спря с ръка центриране на противников играч. 

17-и кръг

Славия - ЦСКА 1:0 

От лагера на ЦСКА имаха претенции за цели 5 неотсъдени дузпи от Волен Чинков в тяхна полза. В поне две ситуации "червените" имат право. През втората част реферът подмина явни нарушения срещу Кристиян Малинов и Кирил Десподов. В края на мача съдията можеше да изгони Жеферсон с втори жълт картон за грубо нарушение срещу Галин Иванов.

УЕФА плаща парите за ВАР в Първа лига

УЕФА плаща парите за ВАР в Първа лига

Европейската футболна централа ще финансира по-голямата част от оборудването

18-и кръг

Септември - Левски 2:2 

Главният рефер Петър Кирилов отсъди спорна дузпа за Левски, с която "сините" поведоха с 2:1. Съдията видя нарушение срещу връхлитащия в наказателното поле Иван Горанов. 

ЦСКА - Лудогорец 1:1 

Лудогорец има претенции за неотсъдена дузпа за нарушение на Божидар Чорбаджийски срещу Клаудиу Кешеру в началото на второто полувреме при резултат 0:1. След това Кристиян Малинов направи груб фаул срещу Натанаел и вместо червен, получава жълт картон от Николай Йорданов. В края на мача е подминато нарушение срещу Кирил Десподов пред наказателното поле. Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро падна на колене, след като видя, че продължението на мача е едва две минути, въпреки че съдията бе задължен да даде поне 5 минути. 

Снимка 393834

Източник: LAP.bg

19-и кръг 

Ботев (Враца) - Берое 0:1 

Георги Кабаков даде несъществуваща дузпа в полза на Берое за нарушение срещу Вандерсон. От наказателния удар Мартин Камбуров реализира единствения гол в мача. 

Левски - Етър 2:1

Никола Попов отмени гол на Етър за 2:2 в продълженията. Главният рефер отсъди спорно нарушение в атака на Иван Петков, който с глава прати топката във вратата.

20-и кръг 

Дунав - Лудогорец 0:2 

В началото на второто полувреме, при резултат 0:1, Никола Попов не посмя да отсъди дузпа в полза на Дунав. Козмин Моци удари с лакът в лицето Ахмед Ахмедов, но съдията даде сигнал играта да продължи. 

Купа на България 

Черно море - Левски 2:2 (5:4 след дузпи) 

Ивайло Стоянов не отсъди дузпа в полза на Левски през първото полувреме. Защитникът на Черно море Пламен Димов спря с ръка подаване към Станислав Костов в наказателното поле. 

Снимка 387021

Източник: LAP.bg