Отборът на Славия записа победа с 2:1 над Витоша (Бистрица) като гост в тазвечершния двубой от Група "А" на Втората осмица в Първа лига.

Точни за "белите" бяха Ивайло Димитров и Галин Иванов. За "тигрите" пък се разписа Орлин Старокин.

Витоша (Бистрица) - Славия (Развой на срещата по минути)
на живо

Витоша (Бистрица) - Славия (Развой на срещата по минути)

Негативен рекорд изравниха "тигрите"

Срещата започна с доста спорно съдийско решение. Още в 3-ата минута, домакините имаха претенции към главния рефер, след като той не отсъди дузпа при игра с ръка на Стефан Велков в наказателното си поле. След повторенията се видя, че действието на футболиста на "белите" не е било умишлено, но ръката му не бе прибрана плътно до тялото и Гаджалов имаше всички основания да посочи бялата точка.

В 12-ата минута драмата около съдийското присъствие стана още по-голяма, след като Ивайло Димитров се разписа и изведе Славия напред в резултата, но останаха съмнения дали при неговото попадение нямаше засада, каквато не бе вдигната от страничния рефер.

Малко след това, Петко Цанков отправи доста коварен удар от близък ъгъл към вратата на гостите, но Георги Петков демонстрира хладнокръвие, хвърли се и отрази изстрела му по най-добрия начин. Дани Пеев също опита да премине през опитния страж на "белите", но топката отново попадна във вратаря. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за столичани.

В 54-ата минута, авансът на Славия бе удвоен, след като Галин Иванов се възползва от собствената си грешка при първоначалния удар, след който топката рикошира в защитник на Витоша и се върна обратно при него. При втория си шут футболистът на Славия не сгреши и изпрати кълбото в мрежата за 2:0.

В 83-ата минута, Орлин Старокин успя да намали аванса на "белите", разписвайки се за 1:2 след хубав пас от Лъчезар Котев. Футболистът на Витоша се освободи от Момчил Цветанов и без изобщо да се замисли изпрати топката към вратата на Георги Петков, който нямаше какво да направи.

Доста скучни бяха оставащите минути на терена в Бистрица, като картоните бяха повече, отколкото атаки имаше към една от двете врати. Резултатът така и не бе променен и Славия също си осигури място в плейофите за Европа, след като това стори и Черно море днес, след победа над Пирин.

Черно море спечели гостуването си на Пирин с 2:0

Черно море си гарантира място в плейофите за Европа

"Моряците" пратиха Пирин в непредсказуемата битка за оставане в елита

След като "бистришките тигри" пък отново не успяха да запишат победа, изравниха негативен рекорд от 2007 година на Черноморец Бургас-София за 30 поредни мача без успех.

Снимка 351233

Източник: LAP.bg

След изиграването и на тази среща, класирането изглежда по този начин - лидер е Славия с 40 точки, следван от Черно море с 37. На третата позиция е Пирин, който има 29, а последен е Витоша с едва 9 точки.