Царско село победи Славия на собствен терен, в предпоследния двубой от 20-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят приключи при резултат 2:0. Автор на първото попадение беше Стефан Христов, разписал се в 20-ата минута. Крайният резултат беше фиксиран от появилия се на терена през вторите 45 минути Емануил Манев.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена и съвсем заслужено стигнаха до трите точки.

Снимка 521990

Източник: LAP.bg

Царско село е девети с 24 точки и афишира амбиции за място в Топ 6, докато Славия заема 12-ата позиция с 16 точки.

Двата тима са играли четири пъти помежду си в елита, като Славия спечели три срещи, а головата разлика е 5:3. Днес обаче "белите" капитулираха.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Царско село - Славия 2:0, гол на Манев
на живо

Царско село - Славия 2:0, гол на Манев

Мачът е стартира в 17:30 часа

Първото полувреме премина при доминация на домакините и малко възможности за гостите, дошли в самия край.

Царско село настоятелно владееше топката през по-голямата част от времето, като на няколко пъти се наложи на Вуцов да се намесва решително, в опит да запази вратата си.

Андерсон определено беше сред най-дейните футболисти на "царете", но центриранията му и пробивите по фланга рядко водеха до сериозна възможност за отбора.

Снимка 521987

Източник: LAP.bg

Стефан Христов пък беше безспорно най-добрият футболист на терена, като всяко негово отиграване вещаеше опасност за бранителите на "белите".

Именно Христов откри резултата в 20-ата минута. Той проби отдясно и центрира, получи се разбъркване, Нганиони стигна до кълбото и го върна в краката на Христов, който от движение порази целта за 1:0.

Преднината на Царско село се запази до почивката, като при малко повече спортен шанс, можеше и да бъде удвоена.

Снимка 521985

Източник: LAP.bg

В самия край на полувремето Славия осъществи две атаки в половината на съперника. При втората от тях се стигна до подаване към Мартинов, който върна пас към наказателното поле, но прозвуча съдийски сигнал. Той беше за ъглов удар, въпреки че на пръв поглед вратарят Пласид не игра с топката. Повторенията не бяха убедителни.

Така или иначе и след изпълнението на статичното положение гол не беше отбелязан и домакините се оттеглиха в почивка с гол аванс.

Гредата спаси гостите след мощен изстрел на влезлия като резерва Роси през второто полувреме, а с пропуски бяха още Лука и Де Са.

Вторият също влезе от пейката и раздвижи допълнително играта на тима си в предни позиции, но не стигна до отбелязване на попадение.

Снимка 521988

Източник: LAP.bg

Лука прати кълбото в мрежата, но в конкретната акция за отбора му беше маркирана засада. Повторенията показаха, че взетото от съдията решение е било коректно.

Малко преди края вратарят на домакините Пласид падна лошо и трябваше да получи медицинска помощ.

Снимка 521991

Източник: LAP.bg

Той все пак довърши срещата за състава си и не се наложи да бъде заменян.

2:0 направи Емануил Манев, разписал се след 83 минути игра. Той стартира от собствената си половина, подаде към Андерсон, който върна за него и преднината на отбора беше удвоена, а с това бе сложен и край на интригата в мача.

В крайна сметка промяна в резултата нямаше и Славия допусна 12-ата си загуба през сезона, която оставя отбора в незавидната позиция, в която се намира вече няколко поредни месеца.

Снимка 521989

Източник: LAP.bg