ЦСКА бързо се върна на победния път в шампионата. "Армейците" не срещнаха никакви трудности и разбиха последния Витоша (Бистрица) с 4:0. "Червените" решиха всичко в своя полза още до паузата, когато вече водеха с 3:0. Тогава точни бяха Тони Уот, Албентоса и Кристиан Малинов.

През втората част, "тигрите" инкасираха само още един гол, като негов автор стана появилият се от скамейката Евандро. Голям принос за това срещата да не придобие още по-разгромно изражение имаше вратарят на гостите Кристиан Кацаев.

Снимка 446342

Източник: LAP.bg

Тази вечер официален дебют с екипа на ЦСКА направи австралийският нападател Томи Юрич.

Заради това Николай Бодуров не е част от титулярите на ЦСКА!

Заради това Николай Бодуров не е част от титулярите на ЦСКА!

Вижте защо капитанът вече дори не попада в групата за мач

Столичният гранд запази четвъртото си място във временното класиране. Днес тимът беше воден от Добри Митов, а по време паузата за национални отбори, ръководството ще трябва да избере и новият старши-треньор на ЦСКА.

Двубоят започна отлично за домакините, които без много да се напрягат поведоха още в третата минута на срещата. Греъм Кери стартира акция по фланга, която завърши с плътен диагонален шут. Стражът на Витоша реагира адекватно, но отбитата топка попадна в краката на Тони Уот, който отблизо реализира за 1:0!

Ексклузивно в ТОПСПОРТ: Ето какво се случи на срещата между Стойчо Стоилов и фенове на ЦСКА
Обновена

Ексклузивно в ТОПСПОРТ: Ето какво се случи на срещата между Стойчо Стоилов и фенове на ЦСКА

Ресторантът на стадион "Българска армия" беше препълнен

Домакините можеха бързо да убият интригата в този двубой, като близо до удвояването беше Албентоса в 8-ата минута. Испанецът отправи акробатичен изстрел след центриране от корнер, но коженото кълбо премина над горната греда.

Али Соу беше близо до това да се разпише за четвърти пореден мач с "червения" екип. В 13-ата минута Мазику го изведе на чудесна стрелкова позиция. Кацарев този път бе непробиваем и с перфектна намеса не позволи да получи нов гол в мрежата си.

Снимка 446341

Източник: LAP.bg

Раул Албентоса спази своята закана и отбеляза гол във вратата на Витоша. В 18-ата минута снажният състезател се измъкна от персоналния си пазач при корнер и с глава насочи в незащитената зона от вратата на Кацарев.

"Армейците" не спряха да търсят гола и класиката в днешния мач стана факт в 39-ата минута. Защитата на Витоша не се справи достатъчно добре с центриране, като Соломон-Отабор върна бързо напрежението с глава. Насочената от него топка премина през купа от играчи, за да стигне до Малинов. Българският национал беше готов за възможността и разстреля "тигрите" за 3:0!

Снимка 446340

Източник: LAP.bg

Али Соу получи нова добра възможност да добави името си в списъка с голмайстори в 41-ата минута. Гамбиецът остана сам срещу Кацарев малко преди почивката, но сам срещу стража стреля покрай неговата дясна греда.

Ясен е фаворитът за нов треньор на ЦСКА!

Ясен е фаворитът за нов треньор на ЦСКА!

Вижте кой е той

Подновяването на играта предложи начални мигове на високи обороти. От това можеха да се възползват и двете селекции. Първата възможност беше за домакините, като появилият се малко преди това Рубен Пинто прати топката над горната греда. В ответната атака Григор Долапчиев можеше да накаже своя роден клуб, но изстрелът му с глава премина близо до мрежата на "армейците".

Макар и малко щастливо, за статистиката ЦСКА имаше удар в гредата в 52-ата минута. Соломон-Отабор искаше да центрира към Али Соу, но кълбото придоби такава траектория, че кацна върху напречната греда на Кацарев.

Снимка 446335

Източник: LAP.bg

Известно време, след като се появи в игра, Евандро също успя да накаже Витоша. Бразилецът завърши хубава комбинация със слабичък изстрел по земя, който обаче затрудни доста Кацарев и се превърна в четвърто попадение.

ЦСКА - Витоша 4:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Витоша 4:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен успех за "армейците"

До края аплодисментите на малкото "червени" фенове обра дебютантът Томи Юрич. Австралиецът се включи добре в срещата, като набързо създаде няколко опасни положения, при които обаче не успя да се разпише.

Снимка 446339

Източник: LAP.bg

След паузата за национални отбори, на ЦСКА предстои трудно гостуване на играещия много силно тим на Локомотив (Пд). Витоша приема в Бистрица Черно море.

Любослав Пенев

Любослав Пенев