Не е ли прибързано решението на парламента за смяна на генералния директор на БТА?

Емел Етем, ДПС,, заместник-председател на парламентарната медийна комисия - Въпросът не в бързината, а в това, че прекалено много закъснхме. България има нужда от една позиция, затова всички институции трябва да работят в една посока - приоритети на страната.

Не трябва да има разнобойство, защото в много случаи чужди агенции се позовават на БТА, цитирайки позициите на българските институции, а те се разминават с приоритетите на България. Това е тревожно и не говори добре за нас. От тази гледна точка аз считам, че не е лоялно и не е коректно да спъваме България по пътя й за Европейския съюз.

Благой Димитров, ОДС - Прибързано е, затова защото не са ясни мотивите на комисията за освобождаването на генералния директор на агенцията.

Иво Атанасов, БСП, член на парламентарната медийна комисия - То чака половин година, така че не е прибързано. Въпросът е по-скоро, че вчера медийната комисия заседаваше извънредно и това придаде излишна тайнственост. Проекторешението можеше да се разгледа и на редовно заседание на комисията.