той Бойко Ганчевски, бивш шеф на Института по психология към МВР, изготви психологически портрет на престъпника, организирал и извършил взрива пред 7-мо основно училище в София, при който загина 39-годишната Христомира Атанасова.

Според становището на Ганчевски, изложено пред Радио Нет, убиецът е човек подозрителен, самотник, техничар, педантичен и страхлив, от мъжки пол, на възраст между 35 и 41 години, среден на ръст.

Бил е женен, но с проблеми, има деца и изпитва болезнено чувство на неприязън към жените. По време на военната си служба е бил сапьор, уволнен по непригодност, професионалните му занимания са или като миньор или като неквалифициран електротехник. Нивото му на интелигентност е средно или над средното.

Много е вероятно, смята Бойко Ганчевски, извършителят на престъплението да е задържан от полицията като изнасилвач или подпалвач, той е уверен, наперен, вероятно е познавал жертвата, търсил е близост с нея, но не я е получил, свързан е с фирменото обкръжение на загиналата.

Според бившият директор на Института по психология към Вътрешното министерство, престъпникът няма политически мотив за покушението и затова то не може да се квалифицира като терористичен акт.

Убиецът е искал да покаже на близките на жертвата, че е готов на жестоко убийство.Той няма психически отклонения, налице е единствено депресия.

Ганчевски предполага, че извършителят кара черен или тъмносин автомобил. Според него ако убийството беше поръчково, то убиецът отдавна да е зад граница. В случая обаче става въпрос за битово престъпление, заяви Бойко Ганчевски.