Днес министър-председателят определи състава на комисия за провеждане на конкурс за избор на концесионер за част от минералната вода от малмоваланжския водоносен хоризонт, участък Каварна, община Каварна, област Добрич. Това съобщиха от правителствената дирекция "Информация и връзки с обществеността".

Председател на комисията е министърът на околната среда и водите Евдокия Манева.

Членове на комисията са Асен Личев - началник на отдел “Ползване на водите” в Министерството на околната среда и водите (МОСВ); Мариета Немска – съветник в отдел “Инвестиции и концесии” в Министерския съвет; Христо Градинаров – началник на отдел “Анализи и концесии” в Министерството на финансите (МФ); Милена Модева – главен експерт в Министерството на здравеопазването.

На заседанието си от 5 октомври, Министерският съвет реши да предостави на концесия част от минералната вода в община Каварна.

Концесионерът ще бъде определен след провеждането на присъствен конкурс. Срокът на концесията е 20 години. Предвидено е концесионерът да заплаща на община Каварна 30 на сто от годишното концесионно възнаграждение.

Едно от условията за осъществяване на концесията е минералната вода да бъде използвана за бутилиране на натурална и газирана минерална вода и за производството на безалкохолни напитки.