Депутатите приеха единодушно поправка в Закона за лечебните заведения, която дава възможност на лекари, които не притежават призната специалност "Обща медицина" да откриват индивидуална или групова практика. Досега такова право имаха само лекари със специалност "Обща медицина". В бъдеще лекарите ще имат десетгодишен гратисен период, в който ще бъдат общопрактикуващи, но в този срок трябва да придобия специалност, защото в противен случай ще загубят правомощията си.

По настояване на португалското правителство Народното събрание ратифицира със закон протокола към спогодбата между България и Португалия за насърчаване и взаимна защита на инвестициите. Вече три години португалските инвеститори са предпазливи към българските пазари именно заради тази препоръка на тяхното правителство.

Днес ще бъдат разгледани и промени в Закона за тютюневите изделията. През седмицата ще бъдат разгледани още проектозакона за храните, промени в Търговския закон, промени в Закона за собствеността, проектозаконит за опазване на земеделските земи, за защита на растенията, промени в закона за териториалното деление на София и големите градове, промени в Закона за държавната собственост, както и разглеждане на законопроекта за кооперациите.