На 16 септември по покана на министър-председателя Иван Костов на официално посещение в България пристига министър-председателят на Социалистическа република Виетнам Фан Ван Хай. Това съобщиха от дирекция "информация и връзки с обществеността" на кабинета.

В програмата на посещението са включени разговори с премиера Иван Костов, с председателя на Народното събрание Йордан Соколов и с вицепрезидента Тодор Кавалджиев. Фан Ван Хай ще има срещи и с кмета и с областния управител на Варна.

Българският министър-председател и неговият гост ще обсъдят политическите и търговско-икономическите отношения между двете страни.

По време на посещението на Фан Ван Хай ще бъдат подписани четири междуправителствени документа в областта на здравеопазването и медицината, на културата, на науката и образованието и в областта на морското и търговско корабоплаване. Ще бъде подписано и споразумение за сътрудничество в областта на пощите и далекосъобщенията.

Министър-председателят на СР Виетнам Фан Ван Хай ще бъде придружаван от своята съпруга Нгуен Тхи Шау. В състава на делегацията са и министрите на финансите, на образованието и обучението, на труда, на военните инвалиди и социалните грижи и на правосъдието.

Виетнамската делегация е съпровождана и от 28 бизнесмени.

В събота Фан Ван Хай пристига във Варна.