Няма как да се оплачем от 2018 г. - даде ни не един и два филма, които дълго ще помним. Но колкото и малко да остава от нея, не бива да отписваме нито двата месеца, нито предстоящите заглавия. Напротив, точно обратното. Защото филмовата индустрия направо ще ни отвее със заглавията, които ни е оставила за десерт.

"Бохемска рапсодия"

Рами Малек играе, пее, танцува и живее като Фреди Меркюри в този филм. В скандали, опиянение от славата, сексуални афери и любовни триъгълници, задкулисни сплетни, наркотици и рокендрол - също.

А в заглавието са се вторачили не само феновете на групата, но и музикални критици, артисти и въобще... всички. Тези дни самият Малик каза в интервю пред Mr. Porter, че усеща себе си в "Бохемска рапсодия" като в ролята на живота си.

Рами Малек за трансформацията във Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия"

Какво е да си Фреди Меркюри

Ново видео за биографичния филм "Бохемска рапсодия"

Освен личната история на Фреди Меркюри, филмът проследява изгряването на Queen на световната музикална сцена и, разбира се, включва и някои от най-емблематичните им изпълнения.

Премиерата на "Бохемска рапсодия" е на 2 ноември

"Момичето в паяжината"

Стиг Ларшон е не само един от най-известните шведски писатели, но и един от най-продаваните в цял свят. За съжаление става такъв след смъртта си и след издаването на "Милениум". Замислена в 10 части, поредицата обаче - отново заради смъртта на автора си, остава само в три. 

Повече от 10 години по-късно издателите на книгите решават да продължат делото на Ларшон и поверяват историята и персонажите в ръцете на Давид Лагеркранс. Така през 2015 г. се появява и "Онова, което не ме убива". Точно по тази четвърта част от "Милениум" е и "Момичето с паяжината".

Лисбет Саландер (Клер Фой) е хакерка - безпощадна и наперена, тя е способна да си завре главата и в най-тъмната история, за да извади на светло истината. Сега обаче се е оплела в мрежа от шпиони, кибер-престъпници и корумпирани политици. Сътрудничи си с журналиста Микаел Блумквист, който отчаяно иска да спаси вестник "Милениум". Лисбет е единственият човек, който може да му осигури достатъчно добра история, за да го направи. 

Премиерата на "Момичето в паяжината" е на 9 ноември

"Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд"

Хари Потър, ти ли си? Ако някой си зададе този въпрос, много ще се почудим къде е бил през последните две години. Не, Хари го няма. Това е история, която обаче е свързана с малкия магьосник.

През 2016 г. се появи първият spin-off "Фантастични животни и къде да ги намерим". Сега е ред на втория - "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд".

Пълен трейлър на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд"

Пълен трейлър на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд"

С Еди Редмайн, Джуд Лоу, Джони Деп

Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) беше заловен в първия филм - с помощта на Нют Скамандър (Еди Редмейн). Естествено, успял е да се измъкне и сега пак е задействал пъклен план. Този път иска да създаде чистокръвни магове, които да властват над всички същества, а той да бъде на върха на своеобразната хранителна прамида. 

Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) - същият Дъмбълдор от историята за Хари Потър, но като млад, отново ще се опита да спре своя враг и отново ще прибегне до помощта на своя ученик Нют Скамандър. Нищо ново под слънцето - да, но всичко е в подробностите, които (и от трейлърите се вижда) ще са феноменални и фантастични.

Премиерата на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" е на 16 ноември

"Вдовици"

Следим всичко около предстоящия филм и сме казвали много за него (виж линка), ето защо само ще обобщим какво да очакваме от него.

Първи трейлър на "Вдовици"

С "Вдовици" шега не бива

Екшън с много неизвестни

Животът на четири съпруги се преобръща с краката нагоре. В техните роли обаче няма да видим случайни актриси, защото става дума за Виола Дейвис, Мишел РодригесЕлизабет Дебики и Синтия Ериво

Техните мъже Лиъм Нийсън, Джон Бърнтал, Мануел Гарсия-Рулфо и Гарет Дилахънт са откраднали 2 милиона долара от неподходящия човек. При последната им мисия обаче те биват убити, а този неподходящ човек си иска парите. 

Време за мъже, бихме казали, но нашите вдовици са лишени от тях трябва да покажат характер, за да спасят семействата си. Да, решението е обир, но дали ще им се получи. 

Премиерата на "Вдовици" е на 16 ноември

"Крийд 2"

"Крийд: Сърце на шампион" ни допадна много. От видяното в трейлърите смело можем да твърдим, че "Крийд 2" ще бъде още по-добър.

Нов трейлър на "Крийд 2"

Ще успее ли Адонис Крийд да пренапише историята

Адонис Крийд ще заложи всичко на един мач

В него Майкъл Б. Джордан отново ще влезе в кожата на Адонис Крийд, който ще приеме двубоя на живота си с една единствена цел - да пренапише историята.

Той ще се изправи на ринга срещу Витор Драго, който пък е син на Иван Драго. Да, същият, който отне живота на Аполо Крийд, бащата на Адонис. 

Младият Адонис ще бъде разкъсван между личния си живот и жаждата за мъст на ринга, а мъдрият Роки Балбоа ще се опита да му влее здрав разум, но това няма да помогне. 

Премиерата на "Крийд 2" е на 23 ноември

"Робин Худ: Началото"

Историята за Робин Худ е много добре позната, а за това са се погрижили не един и два филма и сериала. В "Робин Худ: Началото" отново ще получим това, което искаме от филм с подобно заглавие.

За да си изкараме максимално добре в киното, ще се погрижи Тарън Еджъртън, който ще бъде защитникът на слабите и неоправданите. Видяхме го във филмите за Kingsman, така че му имаме доверие. А и по видяното от трейлърите ще борави с лъка доста умело и бързо. 

Но това трябва да прави един Робин Худ все пак. Джейми Фокс пък ще му партнира, а роля има и Джейми Дорнан, но не знаем дали ще раздава удари с камшици.

Премиерата на "Робин Худ: Началото" е на 30 ноември

"Смъртоносни машини"

За качеството на този е филм е достатъчно да кажем, че сценарият е написан от Питър Джаксън (филмите за "Властелинът на пръстените").

"Смъртоносни машини" е екранизация по едноименния роман на Филип Рийв и ни запраща в далечното бъдеще. То е доста мрачно, защото градовете бродят и поглъщат други с цел да си осигурят енергия, която се е сдобила със статута на злато.

Градът, върху който ще се фокусира филмът е Лондон. Той е прекарал дълго време в отбягване на останалите по-големи градове, но сега кметът има пъклен план как да се справи с конкуренцията - атомно оръжие. 

Но дали ще се случи зависи от Хестър Шоу и Том. Момиче и момче, които смятат да попречат на лошите.  

Премиерата на "Смъртоносни машини" е на 14 декември

"Спайдърмен: В Спайди-вселената"

Анимация, която ще ни предостави много забавление и много Спайдърмени. Да, името не е случайно.

Филмът ще се концертира върху Майлс Моралес, който си мисли, че е единственият Спайдърмен, но много скоро разбира, че не е. От друга вселена пристига Питър Паркър, който му разяснява, че има много други вселени. Да, знаем, че звучи объркващо, но това е нещо съвсем нормално в света на комиксите.

Много скоро обаче те откриват и други Спайдърмени, колкото и странно да ни звучи това, някой от които са доста... различни.

Всички задружно ще се опитат да намерят начин всеки да се върне в своята вселена, към която принадлежи. 

Премиерата на "Спайдърмен: В Спайди-вселената" е на 14 декември

"Мери Попинз се завръща"

Любимата детегледачка ще се завърне, а в нейната роля ще видим очарователната Емили Блънт.

"Мери Попинз се завръща" с пълен трейлър

"Мери Попинз се завръща" с пълен трейлър

Любимата детегледачка отново е тук

Тя отново ще влезе в живота на Майкъл и Джейн Банкс и техните деца, за да им припомни, че трябва да се забавляват, защото животът е твърде кратък. 

Да, не трябва да губим детското в себе си, а няма човек, който да знае по-добре това от Мери Попинз. Интересно е обаче дали ще успее да убеди в това и семейство Банкс. 

Премиерата на "Мери Попинз се завръща" е на 21 декември

"Аквамен"

Признаваме, че това е и нашият фаворит за декември, но ще видим дали ще оправдае високите очаквания. А те са високи, защото Джеймс Уан режисира, а Джейсън Момоа показва мускули и раздава правосъдие.

В първия самостоятелен филм за Аквамен ще видим как Момоа ще трябва да спаси хората като стане нещо повече от крал... той ще трябва да се превърне в герой.

Удължен трейлър на "Аквамен" с Джейсън Момоа

Ще намери ли Атлантида своя достоен крал

Джейсън Момоа дава отговори на много въпроси

Артър Къри (Джейсън Момоа) ще трябва да се изправи срещи своя полу-брат Орм. Защото на Орм му е писнало от хората и смята, че Атлантида трябва да властва и над сушата. Това обаче ще предизвика смъртта на милиони, ако не и на милиарди, хора. 

Аквамен не може да позволи това, разбира се, а кураж и акъл ще се опита да му налее сексапилната Мера (Амбър Хърд). Предполагаме, че вече разбирате, защо очакваме филма с такова нетърпение. 

Премиерата на "Аквамен" е на 28 декември

"Холмс и Уотсън"

Годината ще завърши с добре познатата ни история за най-добрия детектив на всички времена и неговият неотлъчен спътник. Да, но тук няма да видим Робърт Дауни Джуниър и Джуд Лоу в ролите на двамата, а Уил Феръл и Джон К. Райли.

Трейлър на "Холмс и Уотсън"

Шерлок Холмс и д-р Уотсън, но като пародия

Без Робърт Дауни Джуниър и Джуд Лоу

Това е ясен индикатор, че случаят, който трябва да разрешат, че и целият филм, ще бъде в руслото на комедията. На дуото ще бъде поставен ултиматум от добре познатия ни професор Джеймс Мориати, който заплашва да убие кралицата. 

Тези Холмс и Уотсън обаче са толкова нескопосани, че нищо чудно да видят сметката на кралицата преди Мориати да направи това. 

Премиерата на "Холмс и Уотсън" е на 28 декември