Първият биографичен филм за един от най-великите певци в историята на рока е обгърнат в много противоречия.

Първоначалната идея за него се появи още през 2010 г., като ролята на Фреди трябваше да бъде изпълнявана от Саша Барън Коен. Няколко години след това актьорът от "Борат" се оттегли, след като не се разбра с живите членове на Queen за посоката, в която проектът е тръгнал.

През 2015 г. Стана ясно името на филма - Bohemian Rhapsody, по името на една от най-емблематичните песни на групата. Година по-късно за режисьор беше избран Брайън Сингър ("Х-мен", "Обичайните заподозрени").

Но най-голямата изненада дойде с актьора, който ще изпълни ролята на Фреди Меркюри - звездата от дистопичния сериал "Мистър Робот" Рами Малек.

Снимка 356585

Преди часове най-после излезе и първият трейлър на филма, който вече е под режисурата на Декстър Флечър, поел работата на Сингър след неразбирателство с екипа. Действието се развива в период от 15 години - от създаването на британската група до знаменития концерт на Меркюри и компания на Live Aid през 1985 г.

"Бохемска рапсодия" трябва да излезе по екраните през ноември, а изпълнението на Малек ни се струва повече от обещаващо. Надяваме се той, както и цялостната продукция, да не разочароват милионите фенове на Queen и Фреди Меркюри - певец, добил легендарен статут в историята на рока.