Компанията Segway представи два нови модела от серията Personal Transporter (PT). Двете превозни средства i2 и x2 са съответно за пътя и за офроуд, съобщиха от Speed-Press.

Новото поколение персонални транспортни средства има мощни батерии и нова кормилна система, които улесняват ползването.

Segway i2 използва Li-Ion батерия, която му осигурява пробег с едно зареждане между 24 и 38 км в зависимост от стила на управление. Моделът е снабден с кормилната система LeanSteer, при която управлението настрани става с накланяне, точно както и движението напред и назад. Моделът има също и електронен безконтактен ключ InfoKey, с който се включва и изключва превозното средство, превключва се между различните режими и се сменя информацията на екрана. В ключа е интегрирана и системата против кражба.

Моделът x2 има същата батерия и същите кормилна система и ключ. Той е екипиран с офроуд гуми с големи калници, а пробегът му с едно зареждане е 19 км извън пътя.
Новата кормилна система е сгъваема, което позволява новите модели от серията PT да се прибират в багажниците на повечето автомобили. И двата модела имат различни аксесоари и могат да бъдат снабдени с полицейски пакети, за превоз, за голф и др.