От централата на Mitsubishi Motors съобщиха, че от 29 август, на територията на Япония могат да бъдат закупени новите предложения Lancer Evolution IX MR и Lancer Evolution Wagon MR, съобщават от Автопрес 2001.

MR е абревиатурата на Mitsubishi Racing и е запазена само за топ изпълненията в моделната гама на марката. Двете нови предложения, са второто попълнение в MR групата на Mitsubishi. Първото беше Lancer Evolution VIII MR, представено през февруари 2004 година.

Mitsubishi Lancer Evolution IX MR е в две нива на изпълнение - GSR, с шестстепенна механична предавателна кутия, и RS, с петстепенна скоростна кутия и с намалено тегло за още по-динамично представяне на пътя. Две са и версиите на Lancer Evolution Wagon MR.
Първата от тях е GT, с шестстепенна механична скоростна кутия, а втората е GT-A с петстепенна автоматична със спортен режим на работа.

Mitsubishi Lancer Evolution IX MR се предлага с двулитров двигател с максимална мощност 206 кВт или 280 конски сили при 6 500/мин. Максималният въртящ момент на мотора е 400 Нм и се достига при 3000/мин. Lancer Evolution Wagon MR предлага същата максимална мощност, но с по- малък максимален въртящ момент 392 Нм при 3000/мин.