Участници в движението по автомагистрала в Мюнхен станали свидетели на дъжд от евро банкноти, съобщават от Automedia.bg.

Парите идвали от раницата на двойка младежи, движещи се с мотор, тръгнали да си купуват кола. Много хора позвънили на полицията за да съобщят, че на изхода на автомагистралата валят банкноти. Много от шофьорите спирали, за да посъберат каквото могат.

Парите принадлежали на млада двойка с мотор, която искала да си купува кола. Общата сума от 6000 евро, била транспортирана в сак, който се отворил от вятъра и парите се разпилели над аутобана. Когато полицаите пристигнали, вече нямало събирачи на пари.

Служителите на пътна полиция успели да приберат на сигурно обаче, едва около 3000 евро. Остатъкът бил предаден на двамата млади малко по-късно, които междувременно били забелязали липсата и тръгнали да се връщат.

При последвалото интензивно допълнително търсене били намерени и прибрани още 1400 евро. Липсващата част от сумата също не е напълно отписана. Двойката и полицаите се надяват, че камерите на магистралата са заснели събирачите и самоличността им ще бъде изяснена.