Новото поколение на Skoda трябва официално да се появи през идната година. Тези дни обаче се появиха неофициални снимки от завода, където Superb II вече се произвежда и преминава през първи тестове, съобщават от Automediapro.

Според информации в чешките медии, по пътищата на страната преминават през изпитания около 20 автомобили и в зависимост от резултатите, някои дребни детайли все още могат да бъдат променени.

Интересно е, че днешният Superb е произвеждан на платформата на предпоследната генерация Volswagen Passat, а новия, както и Skoda Oktavia II, ще бъде произвеждан на шасито на VW Golf.

Автомобилът ще бъде оборудван много добре, като ще има освен сензор за паркиране и камера, показваща пространството зад него.

Може би най-интересна е информацията, че новият Superb ще бъде по-евтин от сегашния, който във версията с бензинов двигател 2.0 литра и мощност 85 kW сега в Европа струва около 21 000 евро. Появиха се информации, че новата Skoda Superb може да бъде показана още идния месец в Женева като концепция.