След официалното му представяне по време на автомобилното изложение в Женева през миналия март, Bugatti Chiron бе подложен на продължително разработване, като основна част от този процес бяха интензивните тестове при екстремни горещини из известната Долина на смъртта (Death Valley) в Невада.

За да реализира една перфектна програма за развитие на супер автомобила Chiron, Bugatti изпрати на пътни изпитания 30 копия от модела с цел извършване на най-прецизни настройки и да гарантират на бъдещите собственици на колата уникално непозната до момента надеждност. 

Сред всички възможни тестове, проведени от инженерите на марката, в продължение на период от един месец бяха организирани изпитания в Долината на смъртта, където бяха изминати не по-малко от 35 000 км от четири тестови автомобила при жега от 51,5 ° по Целзий. 

Резултатът: Chiron днес e един от най-успешните суперавтомобили в света, като предлага невероятните технически показатели от 1500 к.с. и 1600 Нм, идващи от неговия битурбо W16 с максимална скорост 420 км/ч, ускоряване от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. 

До момента вече са поръчани 200 копия на Bugatti Chiron от клиенти на марката от предвидените общо 500 екземпляра на цена от 2,4 милиона евро преди облагане с данъци. И както е добре известно, в продължение на десет години Bugatti продаде 450 копия от своя Veyron, предшественика на Chiron, припомня Auto Mot0r und Sport.