Компанията Tesla започна изтеглянето на повече от 285 000 автомобила в Китай в събота заради риск за безопасността на шофьора, предаде CNN. От китайската държавна администрация за регулиране на пазара са потвърдили.

35 665 внесени превозни средства Model 3 и 249 855 превозни средства Model 3 и Model Y, произведени във фабриката на Tesla в Шанхай ще бъдат изтеглени.

От клиентите няма да се изисква да връщат превозните средства. Вместо това те ще получат безплатна актуализация на софтуера или дистанционно, или лично, за да разрешат проблема.

Tesla се извини за отзоваването в събота в изявление, публикувано в официалния си акаунт в Weibo, един от най-популярните китайски сайтове в социалните медии. Тесла заяви, че ще продължи да подобрява колите си в съответствие с китайските разпоредби за безопасност.

Лидерът на електрически автомобили е продал по-малко от 26 000 автомобила в Китай през април, което е с 27% по-малко от март, според данни, публикувани от Китайската асоциация за леки автомобили.