Китайската компания Shandong Qilu Fengde е разработила копие на суперавтомобила Bugatti Chiron, наречен P8. Новата електрическа кола спада към категорията LSEV. Това означава, че в Китай такава кола може да бъде управлявана и без притежаването на шофьорска книжка, пише carnewschina.com. 

Моделът е оборудван с електродвигател с мощност 3,35 конски сили, задвижван от 72-волтова акумулаторна батерия. Максималната скорост на P8 е 50 километра в час. Без зареждане колата може да пътува до 150 км а за зареждане на акумулатора са необходими 10 часа.

Снимка 356393

Източник: carnewschina

Автомобилът P8 е по-малък от Bugatti Chiron - дължината на китайския електромобил е 4100 мм, а ширината му е 1800 мм. В салона на колата е инсталиран дигитален приборен панел и 7-инчова мултимедийна система със сензорен екран.

Тези, които искат да си купят колата, която е копие на Bugatti Chiron, ще трябва да платят само около 5 000 долара.

Снимка 356392

Източник: carnewschina

Shandong Qilu Fengde не е първата китайска компания, копираща автомобили на популярни марки. Например, Landwind произвежда компактен кросоувър, който е клонинг на Range Rover Evoque. Миналата година китайската компания Changan пусна нов модел, наречен X70A, който е копие на четвърто поколение SUV на Land Rover Discovery. В допълнение, марката Zotye ще пусне точно копие на купеобразния SUV на Mazda - CX-4.