Volvo представи официални снимки и информации за новия си модел XC70, съобщават от Automediapro.

В началото XC70 ще бъде предлаган само с два двигателя - един бензинов с обем 3.2 литра и шестцилиндъра с максимална мощност 238 к.с. и максимален въртящ момент 320Nm.

Другата версия е с новото поколение на петцилиндровия турбодизелов двигател с обем 2.4 литра, максимална мощност 185 к.с и максимален въртящ момент 400Nm.

Бензиновият шестцилиндров двигател е с алуминиев блок и алуминиева глава. Той ще се предлага само в комплект с автоматичната шестстепенна скоростна кутия Geartronic.
Турбодизеловият двигател D5 има електронен контрол на турбината и се предлага или с механична шестстепенна скоростна кутия или също с автоматичната Geartronic.

Ускорението от 0 до 100 км/час за бензиновия двигател е 8.8 секунди, а максималната скорост на новото Volvo XC70 с него е 215 км/час. Дизеловият вариант предлага същата максимална скорост но е по динамичен, като прави от място до 100 км/час за 8.1 секунди.

Шасито на XC70 е изцяло ново, със системата Four-C и електронен контрол. Системата на Volvo за контрол на стабилността DSTC (dynamic stability and traction control) позволява постигането на изключителна стабилност при завои и намалява рисковете от поднасяне, като задната част на автомобила е снабдена с редица сензори, които при нужда намаляват въртящия момент и прилагат спирачна сила.