Звездата на Барселона Лионел Меси изигра поредния си отличен мач този сезон. Той се отчете с два гола и две асистенции при успеха с 5:1 над Лион във втори мач от 1/8-финалите на Шампионска лига.

След двубоя Меси нахвали сериозно най-големия си конкурент за индивидуалните отличия - Кристиано Роналдо. Ден по-рано той вкара хеттрик за Ювентус при успеха с 3:0 над Атлетико (Мадрид).

"Кристиано и Ювентус бяха невероятни. Изненадах се, защото очаквах Атлетико да се представи по-силно. Но Ювентус ги елиминира, а Кристиано имаше магическа вечер с три гола.

Всички съперници са опасни, не мога да си избера такъв за 1/4-финалите. Нека изчакаме да видим какво ще определи жребият. Сити, Ювентус, Аякс - всички са много добри. Ливърпул пък е много силен в атака и това си пролича и в Мюнхен. Срещу всеки ще е трудно.

В един момент имахме проблеми срещу Лион. Сами си усложнихме мач, в който съперникът не направи почти нищо до този момент. След това вкарахме за 3:1 и отново се успокоихме. След това се отвориха повече пространства за контраатаки", каза Меси.

Ернесто Валверде: Меси продължава да намира начин да ни изумява

Ернесто Валверде: Меси продължава да намира начин да ни изумява

"Имаме сериозни амбиции в Шампионската лига"