Ботев (Враца) и Дунав ще изиграят първия мач от група на борещите се да не изпаднта от Първа Лига. Това е първи такъв двубой от новия формат, като победителят от тази група ще запази мястото си сред майсторите, а другите два тима ще играят баражи със Септември (София) и Монтана. Третият участник в този поток е Царско село, като всичко в него започва от нулата. Класирането в тази група ще постави тимовете на местата им в крайното класиране от 11-о до 13-о.

Досега през сезона двата тима се срещнаха три пъти. Първите два двубоя завършиха 0:0, но в третата среща Ботев се наложи доста категорично в гостуването си в Русе с 3:1. Врачани са фаворити за победа предвид финасовата криза, налегнала русенските "дракони".

В състава на Ботев контузени са Узунов и Златински. Очаква се те да започнат срещата с Костов на вратата и триото Миланов, Ндиайе и Иванов в защита. Васев и Лясков ще са халф-бекове, а Гаджев, Янков и Ивайлов ще действат в центъра на терена. Домовчийски и Генов пък ще бъдат дуото в атака.

Цветомир Младенов за втора поредна година ще опита да спаси Дунав. Както преди година, той зае мястото на уволнения наставник на тима. Младенов вероятно ще използва Макенджиев под рамката и в отбрана Николов, Колев и Тодоров. Исаевски и Ненов ще са опорни халфове, а Щерев и Ндонгала ще действат на крилата. В атака ще започнат Долапчиев и Христов, а зад гърба им ще ги подкрепя Кавалканте.

Главен съдия на срещата е Станислав Тодоров, с помощници Димо Вълчев и Красимир Атанасов. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите ще следи Валери Цветков.