Общо 10 души са пострадали при инцидента с автобус на градския транспорт във Варна, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна.

Инцидентът с автобус от градския транспорт по линия 7 се случи непосредствено след кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" в 13:40 часа.

Автобус се заби в къща във Варна
Обновена

Автобус се заби в къща във Варна

Жертви няма, но има пострадали

Общо 10 са пострадалите, на които е оказана медицинска помощ в болница, тъй като в болничното заведение следобед са откарани от близките им още 3 деца на възраст между 10 и 13 г., които също са пътували в автобуса.

За наблюдение в отделение "Неврохирургия" е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио, продължават изследванията и прегледите на 45-годишния водач на автобуса. От останалите потърпевши: 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение; 42-годишна жена, водач на автомобил "Фолкваген" е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение.

Все още не е изяснена причината за възникването на катастрофата, при която автобусът при извършване на ляв завой е преминал през разделителна ограда на платната на ул. "Вярност", блъснал е два автомобила "Форд" и "Фолкваген", които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал в стената на къща, встрани от улицата.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Огледът приключи. В момента са предприети действия по изтеглянето на автобуса от мястото на произшествието.