10-годишното дете с COVID-19 бе изведено от кома. Състоянието на Полина Д. от Стара Загора остава критично, макар и малката пациентка да е стабилизирана, съобщи "24 часа"

Тя е изведена от диабетната кома, в която бе изпаднала, но борбата на лекарите за живота й продължава. Това съобщиха днес след обяд от Инфекциозната клиника на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович", където детето бе преместено от Клиниката по анестезия, спешна и интензивна медицина .

В нея то бе лекувано в продължение на 3 дни. Освен че е с COVID-19, за Полина било установено, че страда и от тежка форма на диабет, за който близките й досега и не подозирали.

В отделението по реанимация са настанени 12 пациенти, един е интубиран.

РЗИ: Личните лекари в Стара Загора да изготвят график за консултации на пациенти с COVID

РЗИ: Личните лекари в Стара Загора да изготвят график за консултации на пациенти с COVID

Прегледите и консултациите са при строго спазване на мерките

17 са положителните случаи на COVID-19 в Клиниката по инфекциозни заболявания, трима пациенти са съмнителни и днес се очакват резултатите от тестовете им. Има и 22-ма, които са с хепатит А.

В отделението по пулмология са настанени 28 и седем очакват данните от тестовете. Двама от пациентите са дали отрицателен резултат за коронавирус и ще бъдат пренасочени в други отделения за лечение н пневмонии

В УМБАЛ-Стара Загора за лечение на ковид пациенти има 14 свободни легла, едно в отделението по реанимация.

През изминалото денонощие в региона новозаразените са 53-ма.