Тази вечер протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски почетоха паметта на убития от комунистическия репресивен апарат земеделски лидер Никола Петков.

Участниците в102-ия протест традиционно се събраха пред сградата на Министерския съвет с национални флагове, свирки, вувузели и ударни инструменти.
По данни на МВР, около 19:40 ч. демонстрантите са били около 150.

Шествието им към парламента, към което впоследствие се присъединиха още хора, беше съпроводено с неизменните скандирания „Оставка".

Наред с плаката-лайтмотив „Кой? Кой? Кой?", питащ за „автора" на предложението за Делян Пеевски като шеф на ДАНС, протестиращите носеха  и послания, породени от цялостната ситуация в държавата.
На един от тях се четеше: „Не'ам нерви", на друг: „Кой дърпа конците?"
Мъж на средна възраст носеше плакат с надпис:  „БСП, ДПС и Атака са мафиотско-олигархични организации, провеждащи руските имперски интереси в България. Да изчистим родината от тумора!"
Друг протестиращ беше написал: „Където има мръсотия, там търси Русия".

На площад „Народно събрание" участниците в шествието паднаха на колене, за да почетат с минута мълчание трагично загиналия Никола Петков. Той е обесен на  23 септември 1947 г. заради съпротивата му срещу комунистическия режим.
Много от демонстрантите носеха негови портрети.

Няма данни за инциденти.

По-рано днес се състоя и контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски и с искане на оставката на президента Росен Плевнелиев.