В резултат на силните ветрове, достигащи на места до 100 км/ч, към 14 часа в Североизточна България без ток са 148 населени места, съобщиха от електроразпределителното дружество "Енерго Про".

Спряха преминаването през граничния пункт "Кардам" заради бурния вятър

Спряха преминаването през граничния пункт "Кардам" заради бурния вятър

Спряха фериботите при Свищов, Оряхово и Николоп

Най-много населени места без електричество има в Силистренска област - 37 села. В Разградска област без ток са 33 населени места, в Добричка област - 27, Шуменска област - 24, в областите Русе, Търговище и Велико Търново - по 8, и в област Варна - 3 населени места.

Вятър със 125 км/ч остави без ток русенски селища и откъсна част от светофар
Обновена

Вятър със 125 км/ч остави без ток русенски селища и откъсна част от светофар

Щормово предупреждение до корабособственици и капитани по река Дунав

Всички аварийни екипи на компанията са мобилизирани, уверяват от дружеството и допълват, че е мобилизиран е допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който е насочен към районите с най-голям брой повреди.

Повече от 30 сигнала за щети от силния вятър са постъпили в службата за пожарна и аварийна безопасност в Добрич. Скъсани са жици от електропреносната мрежа в село Ведрина.

Много сигнали постъпват в "Гражданска защита" - Плевен за нанесени щети в резултат на бурния вятър. Пострадали няма.

Силен и бурен вятър продължава да духа в Плевен. Сгради в центъра на града са опасани с ленти, за да не се преминава в близост до тях. На някои места са паднали тухли, мазилки. 

Има множество постъпили сигнали от цялата област за паднали клони на пътното платно или на тротоари, в парк "Кайлъка" също. Мобилизирани са екипи, но към момента няма информация, няма постъпили сигнали за бедстващи хора