19 поредна вечер гражданите се събраха в триъгълника на властта в столицата. Въпреки представените по-рано от премиера Борисов социално-икономически мерки за справяне с коронавирусната криза, протестиращите остават непреклонни пред исканията си за оставка на правителството и за оставка на главния прокурор.

Протестиращите определиха отпуснатите 1 млрд. и 100 млн. от правителството за социални мерки в борбата с коронавируса като хвърляне на прах в очите и купуване на спокойствие.

В 18:30 ч. пред БНБ имаше организирано събитие от "Да, България" - масово честитене на рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи БНТ.

Освен подаръци и картички за него имаше и специални пожелания. Той си има всичко. И държава си има, и правителство си има, и независима прокуратура си има. Аз недоумявам какво му липсва още.

Това е една голяма битка срещу корупционни схеми, това е една голяма битка срещу манталитета.

За момента протеста е спокоен, но въпреки това има засилено полицейско и днес. Днес по-рано бе съобщено, че наказват четирима полицаи за побоя над протестиращи под колоните на МС.

Със заповед на министъра на вътрешните работи ще бъде наложено тежко дисциплинарно наказание на един ръководен служител от ОСПС.

Припомняме, в нощта на протеста от МВР не съобщиха за пострадали граждани при сблъсъците, но съобщиха за пострадал от хвърлена бомбичка полицай.

За бити брутално протестиращи се разбра едва в неделния ден вследствие на публикуваните в социалните мрежи видеа и реакцията на родителите и близките на двамата млади мъже, настанени в "Пирогов". За сметка на това обаче на 11-ти юли имаше кратък брифинг на полицаи, участвали в охраната на протеста.