Осъдиха на 2 години затвор безработен, откраднал със сила кола на пътя, съобщи Районен съд - Монтана. На 6 януари 2018г. около 4:30 часа на пътя между селата Вирове и Габровница, област Монтана, А. К. Т. - 52 годишен, със средно образование, безработен и 19 пъти осъждан, противозаконно отнел лек автомобил от владението на собственика му П. И. А. от село Габровница, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като за отнемането била употребена сила - подсъдимият издърпал насила собственика от шофьорското място. За престъплението Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор.

Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за две години "Лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "Строг" режим и наказание "Лишаване от право да управлява МПС" за срок от 2 години. Причинените имуществени вреди са възстановени. Съдът възложи на подсъдимия и да заплати 128 лева - разноски по делото за експертиза, в полза на ОД на МВР - Монтана.

Условна присъда и уволнение за кмета на Калояново, шофирал дрогиран с кокаин

Условна присъда и уволнение за кмета на Калояново, шофирал дрогиран с кокаин

Той трябва да плати и 400 лв. глоба

Определението е окончателно. В същото заседание съдът групира наказанията на А. К. Т. по приключилото вече дело и присъда по наказателно дело от 2020 г. на Софийски районен съд, влязла в сила на 23 юни 2020 г., с която на лицето е наложено наказание четири месеца "Лишаване от свобода", чието ефективно изтърпяване е определено при първоначален "Строг" режим. Съдът наложи на А. К. Т. едно общо наказание - 2 години "Лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим, към което присъедини и "Лишаване от право да управлява МПС" за срок от 2 години.

Определението подлежи на обжалване или протестиране в 15- дневен срок пред Окръжен съд Монтана.