230 фирми са се регистрирали за мярката 60/40, обяви Менда Стоянова.

"За мярката 60/40 също се говорят небивалици. Само за два дни има регистрирани 230 фирми. Мярката има за цел да подкрепи онези бизнеси, в които са се търсили работници, обучавали са ги", обясни тя пред bTV.

Стоянова отбеляза, че безработицата се е увеличила много, но това се дължи и на завърналите се от чужбина българи, които са се регистрирали на борсата.

Менда Стоянова очаква извънредното положение да се удължи

Менда Стоянова очаква извънредното положение да се удължи

Народното събрание трябва да се събере за три важни неща

По отношение на икономиката ни, тя каза, че според една от най-мрачните прогнози българската икономика ще се свие с 6-7%. Но по думите й към момента се говори за свиване от 3%.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание вярва, че удълженото извънредно положение ще помогне за преодоляване на здравна криза.

"Всички знаем, че сега с това извънредно положение ще имаме проблем с икономиката. Заради това се прави и актуализацията на Бюджет 2020", отбеляза тя.

Вчера депутатите от Народното събрание удължиха извънредното положение на територията на цялата страна до 13 май 2020 г.

Менда Стоянова не разбира драматизма на Радев, затова и продължава да работи

Менда Стоянова не разбира драматизма на Радев, затова и продължава да работи

Хората възприемат думите му като чиста монета, без да сверяват факти и данни

Припомняме, че извънредното положение бе гласувано от Народното събрание със срок от 13 март до 13 април. Тази седмица от Министерски съвет поискаха от депутатите да гласуват:

И двете бяха остро разкритикувани от държавния глава Румен Радев в обръщение към народа, което пък предизвика и гневната реакция на премиера Бойко Борисов, който предизвика президента да наложи вето, като така щял да изкара хората на смърт.

По темата за решението да се замразят депутатските заплати, Менда Стоянова е на мнение, че е популистко. Трябва да вземем ясно и категорично решение каква част от заплатата си искаме да даряваме, посочи тя.

"Парламентарната група на ГЕРБ дари 100 000 лева на Министерството на здравеопазването. Сега парламентарната група ще вземе решение да даряваме половината от заплатите си, но не само за дарителската сметка на Министерството на здравеопазването", разкри депутатът.

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е полезно, но е редно

Тя се извинява за грешната си преценка за популизма във въпроса