Към момента в ГЕРБ задействане на процедура по импийчмънт на президента Румен Радев не е обсъждана и едва ли в момента ще се занимават с това. Това се разбра от думите на депутата от ГЕРБ Менда Стоянова в студиото на БТВ.

Причината, както се разбра от думите й, че в ГЕРБ оценяват тона да държавния глава като драматичен в апокалиптична стилистика - нещо, което не може и не трябва да се пренася на практика в работата между институциите.

Иначе тя каза, че от ГЕРБ са импийчнали този президент още преди три години.

Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска битка

Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска битка

Било лъжа, че реформират валутния борд

Менда Стоянова заяви, че драматичният тон на президента влияе върху емоциите и върху българското общество, което обаче не гледа реалните цифри, които показват икономически растеж, намаляване на безработицата, финансова стабилност: "Хората го възприемат като чиста монета, без да сверяват факти и данни." Няма нищо такова като разпад на държавността, категорична бе Менда Стоянова, според която и всеки и по всяко време може да каже, че реформи не се правят, но друг е въпросът дали има реални основания за това.

Последните думи на президента Менда Стоянова тълкува като призив за сваляне на правителството, но според нея независимо от сваленото доверие, по Конституция ние сме длъжни да работим заедно.

Кънчо Стойчев: Радев дава заявка за партия

Кънчо Стойчев: Радев дава заявка за партия

Снемането на доверието било защитна стратегия на президента срещу прокуратурата

Декларацията беше, че едната власт сваля доверието, емоционално, няма конституционна форма, под която да го направи. Аз съм убедена, че институциите ще продължат да си говорят и взаимодействат."

Пряка намеса в разделението на властите, отговори Борисов на Радев

Пряка намеса в разделението на властите, отговори Борисов на Радев

"Никога не съм казвал че ще се кандидатирам за президент", заяви Борисов