34-и ден антиправителственият протест продължава. Остават палатковите лагери на Орлов мост и бул. "Цар Освободител".

Въпреки че през деня е оставен коридор за преминаване на линейките през барикадата на Орлов мост, движението през нощта се затваря изцяло, а автомобилите със специален режим трябва да ползват обходния маршрут. Тактиката е предприета в отговор на полицейската акция от миналата седмица, съобщи БНТ.

Непроменени остават основните искания на протестиращите - оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и цялостна реформа в съдебната система.

В ход е и подписка в подкрепа на исканията на протеста. Към обяд подписите са били около 1400.

Малко преди официалното начало на протеста от "Отровното трио" на кратък брифинг съобщиха за поредна измама и злоупотреба на властта с публични средства - изборът на изпълнител за изграждането на ТОЛ системата у нас. По думите на Арман Бабикян в началото на 2018 г., след тежка процедура за изпълнител за изграждането на ТОЛ система в България е била избрана австрийската фирма "Капш", която е трябвало да изгради система за 7 месеца, след което са се провели тестове в продължение на 12 м.

От 23.00 часа на 14.08.2020 г. до 05.00 часа на 15.08.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на Софийски Околовръстен път в участъка от бул. ."Александър Малинов" до бензиностанция "ЕКО". Движението ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък , съобщи столична община

От 00.30 часа до 04.30 часа на 15 и 29.08.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по западното пътно платно, а след това по източното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе" в участъка от СОП до ул. "Проф. д-р Иван Странски".

От 00.30 часа до 04.30 часа на 16 и 30.08.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по източното пътно платно, а след това по западното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе" в участъка от ул. "Проф. д-р Иван Странски" до бул. "Д-р Г. М. Димитров".

Временната организация на движение се въвежда с цел измиване на булеварда.