474 проекта на общини и кметства, училища и детски градини бяха одобрени в конкурса "Обичам природата и аз участвам" в рамките на ежегодната национална кампания "Чиста околна среда".

По Националната кампания "За чиста околна среда" с доброволния участие на гражданите и с прякото участие на младежи и деца се изграждат детски площадки, облагородяват се обществени площи, създават се зони за отдих, спортни площадки, класни стаи на открито, издаване на информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия, създаване на екокътове и др.

Кампания се провежда от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Бенефициенти в нея са общини и кметства, които получават финансиране в размер до 10 000 лева и училища, детски градини.

Обединени детски комплекси (ОДК) с финансиране в размер до 5 000 лв. С решениe на Управителния съвет на ПУДООС ежегодно се определя ресурс от 3,5 млн. лв. за най-оригинален и екологично-познавателен проект.

Тази година финансиране от 10 000 лева ще получат 232 проекта на общини и кметства, 132 проекта на детски градини и 110 проекта на училища на територията на цялата страна.