51 души, пристигнали през последните 10 дни от Италия, са поставени под доброволна карантина в област Видин, съобщиха от БНР.

Директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания", д-р Пепа Цветанова обясни, че това важи само за хора планирали пътувания.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че двама души са под наблюдение за коронавирус в Добрич като и двамата са се завърнали от Италия.

2-ма души са под наблюдение за коронавирус в Добрич

2-ма души са под наблюдение за коронавирус в Добрич

Те са се завърнали от Италия

Служители на Здравната инспекция работят на граничните пунктове "Дунав мост 2" и "Връшка чука", където всеки, пристигащ от страна с високо разпространение на новия коронавирус, попълва анкетна карта и получава информация за провеждане на доброволната карантина, обясни още д-р Цветанова

Тя добави, че е важно да се види къде ще пребивава лицето през следващите две седмици, телефон за връзка и, разбира се, ако има избран общопрактикуващ лекар, да бъде посочен и той. Цветанова допълни, че цялата тази информация се изпраща до съответните общопрактикуващи лекари, които осъществяват наблюдението по времето на т.нар. доброволна изолация, или това е 14-дневният период, през който се следи и лицето се уведомява от общопрактикуващия лекар да се наблюдава за някакви симптоми или за повишена температура.