Жена на 90 години е станала жертва на телефонен измамник в Ловеч, предаде БТА, позовавайки се на Областната дирекция на МВР.

Измамата е извършена на 6 август между 12:30 часа до 15:10 часа, като измамникът е използвал схемата "съдействие на полицията". 90-годишната жена е получила телефонни обаждания на мобилен и стационарен телефон от двама мъже, представили се за полицаи, като са изискали от жертвата да им предостави сумата от 1500 лева за нуждите на текущо разследване, с обещанието по-късно да ѝ бъдат върнати.

След това жената е поставила парите в найлонов плик и ги е хвърлила през терасата на дома си на "полицаите". Малко по-късно обаче възрастната жена разбира, че е била измамена и подава сигнал в РУ-Ловеч.

По случая е образувано досъдебно производство, а извършителите все още не са известни.

Ало измамници завлякоха с над 40 000 лв. възрастна жена в София

Ало измамници завлякоха с над 40 000 лв. възрастна жена в София

19-годишен е привлечен към наказателна отговорност като помагач

На 6 август още една жена - на 83 години - от Гълъбово е станала жертва на телефонен измамник, като тя е измамена да даде 15 450 лева. Използвана е същата схема "съдействие на полицай", съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

Сигналът за престъплението е подаден към 11:30 часа, като той не е подаден от жертвата, а от друга жена. На адрес пристига екип на полицията и е установено, че 83-годишната жертва е оставила под лек автомобил чанта с 15 450 лева.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия като съпричастен към деянието за срок до 24 часа е задържан 49-годишен мъж, а паричната сума е установена в автомобила, управляван от него.

Мъжът е предал парите с протокол за доброволно предаване. В РУ-Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК.

Телефонен измамник взе 46 000 лв. от майка и син в Айтос

Телефонен измамник взе 46 000 лв. от майка и син в Айтос

Той се представил за полицай, работил по задържането на мигранти за кражби