Нови доказателствения искания за предоставяне официално на документи, по които да бъде разпитван основният свидетел по мегаделото "Корпоративна търговска банка" Бисер Лазов поискаха от защитата по делото.

Искането им е свързано с това, че доста често на техни въпроси Лазов изпада в амнезия и отказва да отговори с различни оправдания, като че не може да си спомни, или че има нужда от време, за да се подготви. Това каза адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов, съобщиха от БГНЕС.

Лазов постъпил във фирмата през 1998-а година. Той твърди, че е виждал как всеки ден на адреса, на който се помещавала фирмата на Василев са влизали коли с милиони. Дотогава - 20 юни 2014 г., задълженията му са били да подготви счетоводната книга на тази фирма, където се отразявало какви пари влизали и какви пари излизали.

На Бисер Лазов му омръзнало да разказва като автомат

На Бисер Лазов му омръзнало да разказва като автомат

От месеци делото продължава с изслушване на показанията му

Симеонов коментира, че днес делото продължава с изслушването за дружеството на Евробилд. "Той винаги беше зле с паметта. Затова ние искаме съответните документи, които ги няма по делото, белкем му се върне паметта. Ние имам копие от тях , но ги нямаме официално", зави той.

Адвокатът посочи, че основният проблем е , че прокуратурата отрязва процеса по дадено дело, тоест не го следи в неговото логическо развитие. Не може да отрежеш всичко, което е свързано с банката, по конкретно към дата на нейната несъстоятелност, посочи той. Именно такова имущество, което е имало Евробилд демонстрира, че е имало имущество, което е имало възможност да покрие всички тези средства, които са отпуснати във вид на кредит, а именно сделките с БТК, опитите за приватизация за "Дунарит" , съдбата на петрол- всичко това намалява възможността на банката да възстанови средствата, които е отпускала във вид на кредити, допълни Симеонов.

Свидетелят Бисер Лазов мечтаел с Цветан Василев

Свидетелят Бисер Лазов мечтаел с Цветан Василев

Лазов над 20 години е бил счетоводител на фирмата на Цветан Василев

По думите му, към момента на нейното затваряне, всичко това е било под неин контрол. Дали тези имущества са били ипотекирани, заложени- това са различни форми на обезпечаване. Така или иначе става дума за имущество, което е било в контрола на дружества, които са кредитополучатели от банката, обясни той.

Симеон разкри, че тепърва ще излизат нови неща, тъй като имуществото, което е било под контрола на банката, надхвърля 2 млрд. евро. "Би могло при едни нормални пазарни условия да покрие всичките задължения, които са възникнали към момента на фалита на банката",